Πολιτική

Στα «προπύργια» Νατσιού και Βελόπουλου σήμερα ο Μητσοτάκης – Η στρατηγική της ΝΔ στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες

Με πρόταγμα την πολιτική σταθερότητα και με το σύνθημα «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «πατάει γκάζι» στην προεκλογική εκστρατεία, 24 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου.

Και σήμερα 16 Μαΐου, από τα «προπύργια» της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης στη Βόρεια Ελλάδα – την Πέλλα, την Ημαθία και την Πιερία – σε μία στοχευμένη περιοδεία εν όψει των Ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσπάθεια να ανατρέψει τη δυναμική των κομμάτων που κινούνται δεξιά της, αναμένεται να προτάξει το διακύβευμα του… «υπεύθυνου πατριωτισμού».

Η Πιερία είναι ο νομός όπου το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κατέγραψε το μεγαλύτερο του ποσοστό, συγκεκριμένα 9,26%, ενώ μαζί με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και τους Σπαρτιάτες τότε, πέτυχαν να συγκεντρώσουν το 21,82% των ψήφων. Υψηλό αθροιστικά και το ποσοστό τους στην Πέλλα, όπου και τρία κόμματα μαζί κατέγραψαν ποσοστό 20%.

«Ψηφίζουμε για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη»

Χθες, μιλώντας στο συνέδριο του «Πρώτου Θέματος», ο Πρωθυπουργός κινήθηκε στις «ράγες» της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. ως την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

«Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και για τη σύνθεση του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου. Ψηφίζουμε, όμως, ταυτόχρονα για το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να συνδιαμορφώσει τις νέες ευρωπαϊκές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο, για το πόσο δυνατή θα ακούγεται η φωνή μας στην Ευρώπη… Ψηφίζουμε, με άλλα λόγια, για να είναι ισχυρή η χώρα στις Βρυξέλλες, στο Ευρωκοινοβούλιο και κατά προέκταση σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς” τόνισε ο Κ Μητσοτάκης.

«Σταθερότητα δε σημαίνει στασιμότητα»

«Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα και είναι η προϋπόθεση για μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο Πρωθυπουργός, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στην αντιπολίτευση, και δη στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους ότι ο στόχος τους είναι… να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Έχουν όμως και οι εκλογές και μία εθνική διάσταση. Είναι μία εθνική κάλπη και από τη στιγμή που η αντιπολίτευση επιχειρεί να μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, μιλώντας μόνο αρνητικά, και εμείς έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το γάντι και να πούμε: ναι, την επόμενη μέρα θέλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε ισχυροί ώστε με σταθερότητα να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Τα διακυβεύματα της κάλπης για τη «γαλάζια» παράταξη είναι στο επίκεντρο και της προεκλογικής καμπάνιας που ξεκίνησε από προχτές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με την επιστροφή και και ως το τέλος της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει το Σάββατο 18 Μαΐου στην Αττική και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Κρήτη και την Ήπειρο.

To άρθρο Στα «προπύργια» Νατσιού και Βελόπουλου σήμερα ο Μητσοτάκης – Η στρατηγική της ΝΔ στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button