Οικονομία

ΑΚΡΙΤΑΣ: Ο EBITDA διαμορφώθηκε στα 4,3 εκατ. ευρώ το 2023

Ο κύκλος εργασιών (τζίρος) της Ακρίτας μειώθηκε κατά 6,5% το 2023 φθάνοντας τα 40,6 εκατ. ευρώ έναντι 43,4 εκατ. ευρώ το 2022, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων μοριοσανίδας, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Κατά το 2023, αυξήθηκε το μικτό περιθώριο πωλήσεων της εταιρείας, το οποίο ανήλθε σε 14,9% από 13% το 2022.

Ο δείκτης EBITDA διαμορφώθηκε σε κέρδη ποσού 4,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 4,4 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με το αντίστοιχο περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 10,5% έναντι 10,1% της προηγούμενης χρήσης, ενώ ο προσαρμοσμένος EBITDA που εξαιρεί μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, αυξήθηκε κατά 3,8% στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε 15,7 εκατ. ευρώ έναντι 0,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού και της συνεπακόλουθης απομείωσης αυτού.

Οι προκλήσεις από το γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον συνεχίζονται ακόμη πιο έντονες, παρά την πρόσφατη ομαλοποίηση του ενεργειακού κόστους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αβεβαιότητας, η Ακρίτας παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της επιχειρησιακής στρατηγικής, με βασικές της προτεραιότητες τον πράσινο μετασχηματισμό της σε όλο το εύρος της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στις αγορές α’ και β’ υλών.

To άρθρο ΑΚΡΙΤΑΣ: Ο EBITDA διαμορφώθηκε στα 4,3 εκατ. ευρώ το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button