Πολιτική

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ για τους τέσσερις μαθητές που κατέβασε ο οδηγός επειδή δεν φορούσαν μάσκα – ΗράκλειοΟ Καλλέργος Βουλγαράκης καταδίκασε σε όλους τους τόνους την πράξη του οδηγού

Πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με τα παρατράγουδα να κάνουν γρήγορα την εμφάνιση τους.

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινή γνώμη η είδηση σχετικά με ένα οδηγό mini bus του δήμου Ηρακλείου ο οποίος κατέβασε στην μέση της διαδρομής τέσσερις μαθητές, ηλικίας από 13 έως 15 ετών, επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Σε επικοινωνία που είχε το neakriti.gr με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ νομού Ηρακλείου, Καλλέργο Βουλγαράκη, ο τελευταίος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «κακώς ο οδηγός κατέβασε τα παιδιά από το λεωφορείο», εξηγώντας ότι ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με περιπτώσεις ανηλίκων πάντοτε πρέπει να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα με ευαισθησία και λεπτότητα.

«Δεν κατεβάζουμε τα παιδιά από τα λεωφορεία ακόμη κι όταν δεν έχουν εισιτήρια», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο οδηγός πρέπει να περιορίζεται σε συστάσεις και όχι να κάνει τον «χωροφύλακα».

Ο κ. Βουλγαράκης είχε νωρίτερα συνάντηση με ένα από τους γονείς των τεσσάρων μαθητών, ζητώντας του συγγνώμη για την κατακριτέα συμπεριφορά του οδηγού και προτρέποντας τον πατέρα να προβεί σε αναφορά. Ο πατέρας ζήτησε από τον πρόεδρο να μην τιμωρηθεί ο οδηγός αλλά να του γίνουν σοβαρές συστάσεις.

Πρώτο κουδούνι με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία

Το 7ο , το 53ο και το 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, επίσης το 3o ΓΕΛ και το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Στο 7ο Δημοτικό, το οποίο ξεκινά φέτος την λειτουργία του πλήρως ανακαινισμένο μετά τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου, έδωσαν ακόμη το παρόν οι αντιδήμαρχοι παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης και Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ,ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης .

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τους αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων, μετέβη στον αγιασμό του 53ου και 54ου Δημοτικού Σχολείου στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης στο κτίριο, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί λυόμενες αίθουσες στον αύλιο χώρο του σχολείου.

Ακολούθησε ο αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ όπου τα παιδιά φέτος θα έχουν την δυνατότητα να αθλούνται στο νέο γήπεδο καλαθοσφαίρισης που διαμορφώθηκε στην αυλή του σχολείου και παραδόθηκε πρόσφατα από την τεχνική υπηρεσία.

Τέλος ο Δήμαρχος παρέστη στον αγιασμό του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Στην αφετηρία της, εύχομαι καλή πρόοδο και δημιουργική πορεία, σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες. Εύχομαι, συνάμα, δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για την εξαιρετικά σημαντική αποστολή που αναλαμβάνουν.

Ελπίζουμε ότι το νέο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί, χωρίς δυσμενείς συνέπειες από την υπαρκτή ακόμη πανδημία.

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του θα σταθούν κι εφέτος αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην προσπάθεια να πραγματωθεί άρτια το έργο της. Συμβάλλοντας με ουσιαστικές δράσεις στην εκπλήρωση των αναγκών και στην επίλυση όσων ζητημάτων θα προκύψουν.

Καλή σχολική χρονιά.

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη –Αρχοντάκη

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη με υγεία, αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Εύχομαι και ελπίζω η νέα χρονιά να κυλήσει από κάθε άποψη ομαλά και να επιτρέψει στον καθένα να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της γνώσης.


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button