lifestyle

Ο Σπίλμπεργκ προειδοποίησε τον Μπαντέρας 25 χρόνια πριν ότι το CGI θα κατακλύσει το σινεμά

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ προειδοποίησε τον Αντόνιο Μπαντέρας στα γυρίσματα της ταινίας «The Mask of Zorro» το 1998 για την επικείμενη άνοδο της χρήσης της τεχνικής CGI (εικόνες που δημιουργούνται εξ ολοκλήρου από τον υπολογιστή).

Με αφορμή την 25η επέτειο της ταινίας δράσης, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ και παραγωγή της Amblin Entertainment του Σπίλμπεργκ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo Entertainment ο Αντόνιο Μπαντέρας θυμήθηκε ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός του είπε ότι «τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

«Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μου είπε μια φορά στη διάρκεια των γυρισμάτων: “Αυτό θα είναι πιθανώς ένα από τα τελευταία γουέστερν που γυρίζεται με τον τρόπο που γυρίζονταν τα γουέστερν παλιά, με πραγματικές σκηνές με αληθινά άλογα, πραγματικό σπαθί, όπου όλα είναι αληθινά, χωρίς CGI”» ανέφερε ο ηθοποιός.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, σύμφωνα με τον Μπαντέρας, τόνισε ακόμη: «Αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα αλλάξουν γρήγορα. Και έτσι θα πρέπει να είστε περήφανοι για αυτήν την ταινία».

«Δεν ξέρω αν αντιλαμβανόμουν απόλυτα όταν γύριζα την ταινία ότι θα είχε αντίκτυπο» προσέθεσε ο Μπαντέρας.

«Ο αντίκτυπος που έχει, και ειδικά μετά από 25 χρόνια… Ήταν μια πολύ όμορφη ταινία περιπέτειας με πολλά συστατικά που την έκαναν να λάμπει με πολύ όμορφο τρόπο. Δεν έχω παρά μόνον καλές αναμνήσεις» υπογράμμισε.

Ο Μπαντέρας και η συμπρωταγωνίστριά τους Κάθριν Ζέτα Τζόουνς επανέλαβαν τους ρόλους τους στο σίκουελ του 2005 «The Legend of Zorro» – το οποίο ήταν πολύ λιγότερο επιτυχημένο εμπορικά.

To άρθρο Ο Σπίλμπεργκ προειδοποίησε τον Μπαντέρας 25 χρόνια πριν ότι το CGI θα κατακλύσει το σινεμά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button