Πολιτική

Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα – Galaksias Portal News

Αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού θα εφαρμοστούν κατά τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας προβλέπεται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή που είναι αρμόδια για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, η ΕΔΕΚΑΠ, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα 813 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Τα μέτρα αφορούν τόσο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, όσο και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου, καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς μέσα στο εκλογικό τμήμα, θα πρέπει – υποχρεωτικά – να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Ακόμα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος εφαρμογής των μέτρων θα γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής προς τα μέλη, ενώ και εκείνα με τη σειρά τους θα ελέγξουν τα έγγραφα του Προέδρου.

Εκλογές Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες με αντισηπτικά

Σχετικά με τους ψηφοφόρους, θα εισέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικό. Επίσης, θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Γίνεται ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους, να έχουν «κατεβάσει», εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου του κόμματος από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτό, για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής αλλά και παραμονής εντός του εκλογικού τμήματος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για να μπορέσει να ψηφίσει ένας πολίτης για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει είτε να είναι ήδη μέλος / φίλος του κόμματος ή να κάνει σχετικό αίτημα την ίδια μέρα.

Ακόμα, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, μόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Αν κάποιος δεν έχει ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου, τότε δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο – αν χρειαστεί – στις 12 του μήνα.

To άρθρο Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button