Αθλητικά

Λιονέλ Μέσι: Συμφωνίες «γιγάντων» στην απόκτησή του από την Ίντερ Μαϊάμι – Apple TV και Adidas στο deal

Τα διεθνή ΜΜΕ δίνουν σιγά σιγά λεπτομέρειες από τη συμφωνία του Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι. Apple TV και Adidas φέρονται να μπήκαν στη συμφωνία. Μέχρι και μετοχές της ομάδας θα αποκτήσει ο Αργεντινός.

Μπαρτσελόνα και Αλ Χιλάλ “ονειρεύτηκαν” να δουν τον Λιονέλ Μέσι, να φοράει τη φανέλα τους, αλλά ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής προτίμησε το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Λιονέλ Μέσι συμφώνησε για το -όπως όλα δείχνουν- τελευταίο συμβόλαιο της επαγγελματικής καριέρας του, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Ιουλίου, όταν θα ανοίξει το μετεγγραφικό παράθυρο στο MLS. Το συμβόλαιο του θα είναι το πιο ισχυρό στην 27χρονη ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Σε συνέντευξή του στην Mundo Deportivo ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την «αλμπισελέστε» ήταν ξεκάθαρος: «Πήρα την απόφασή μου και θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν είναι 100% κλεισμένο όμως αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της Μπαρτσελόνα ήθελα να φύγω από την Ευρώπη, να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο στην οικογένειά μου.»

Ο Μέσι έβαλε στην άκρη τα εκατομμύρια της Αλ Χιλάλ και αλλά και την πρόταση της Μπαρτσελόνα και επέλεξε την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Η Ίντερ Μαϊάμι «δελέασε» τον Λιονέλ Μέσι με 40 εκατομμύρια ανά σεζόν, μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέρος των κερδών από την adidas.

Πιο συγκεκριμένα -και σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει ESPN και Athletic– η Apple ήρθε σε συμφωνία με το MLS ώστε ένα ποσοστό από τα έσοδα των νέων συνδρομητών του Apple TV+ να καταλήξουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μέσι.

Η Adidas από την πλευρά της είναι η εταιρία αθλητικού υλικού που στηρίζει από το 2006 τον Αργεντινό σούπερ σταρ και ταυτόχρονα ένας από τους πιο μεγάλους χορηγούς του MLS. Ο γερμανικός “κολοσσός” αθλητικών προϊόντων φέρεται να έδωσε τα χέρια με το MLS, ώστε αν ο Μέσι αγωνιστεί στις ΗΠΑ, να του δώσει ένα ποσοστό από την προσδοκώμενη αύξηση των κερδών.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μέσι θα αποκτήσει ένα μετοχικό μερίδιο της Ίντερ Μαϊάμι και ενδέχεται να του παραχωρηθεί το δικαίωμα να αγοράσει κι αυτός το δικό του franchise όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

To άρθρο Λιονέλ Μέσι: Συμφωνίες «γιγάντων» στην απόκτησή του από την Ίντερ Μαϊάμι – Apple TV και Adidas στο deal δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button