Οικονομία

Τα μαύρα σύννεφα της ακρίβειας πυκνώνουν – Η κυβέρνηση παρακολουθεί ασθμαίνοντας

Την ώρα που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί τινάζονται στον αέρα από την ακρίβεια που σαρώνει τα λαϊκά πορτοφόλια μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο στο λυκόφως του 2021 ακούγεται η προειδοποίηση Γεωργιάδη για πολύ υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αισχροκέρδεια.

Διότι λίγα 24ωρα πριν ο ίδιος άνθρωπος απαξίωνε την έκρηξη της ακρίβειας  βγάζοντας σέλφι και απειλώντας ότι σε περίπτωση που δοθούν δωρεάν τα self test στους πολίτες η χώρα θα χρεωκοπήσει μπαίνοντας και πάλι σε μνημόνιο. Ο κατ ευφημισμό υπουργός Ανάπτυξης παίζει με τις αντοχές του κόσμου κάνοντας διαδοχικές τυχάρπαστες δηλώσεις θεωρώντας την αδυναμία των πολιτών να αποκληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ως μαυρίλα λέγοντας «μην γκρινιάζετε, σταματήστε όλη μέρα τη μαυρίλα»

Με τα μαύρα σύννεφα της ακρίβειας  να έχουν πυκνώσει πλέον και τους πολίτες να παρακολουθούν αδύναμοι τους λογαριασμούς να αυξάνουν και τις τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες να εκτοξεύονται η κυβέρνηση ξαφνικά βλέπει αισχροκέρδεια και υπόσχεται εξονυχιστικούς ελέγχους.

Μέσω του Γεωργιάδη που κάνει τώρα με μια από τις γνωστές του κωλοτούμπες η κυβέρνηση μέσω δηλώσεων και υποσχέσεων προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα καθώς λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας οι δυσοίωνες  προβλέψεις για το κύμα ακρίβειας που θα πλήξει την Ελλάδα και το 2022 οδηγώντας σε de facto μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, με την κυβέρνηση να παραμένει θεατής, δίχως να λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης, ιδίως για τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρξει και έλλειψη προϊόντων στο «ράφι», ενώ έκθεση της ΤτΕ προκαλεί σοκ, καθότι εκτιμά ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να είναι παρών ολόκληρο το 2022, και μάλιστα πάνω από τρεις φορές σε μέγεθος συγκριτικά με όσα προβλέπει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό.

Ρεκόρ ανατιμήσεων

Αυξήσεις ρεκόρ, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και το 40% (π.χ. στα μακαρόνια), αναμένεται να εμφανιστούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες της αγοράς. Την ίδια στιγμή τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες ενδέχεται να δημιουργήσουν και μεγάλη έλλειψη προϊόντων, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα, κάτι το οποίο έρχεται να προστεθεί στην ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button