Πολιτική

«Η ΝΔ προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη διατύπωση ερωτημάτων για την τραγωδία της Πύλου»

«Αυτό που λείπει από τις αναφορές της ΝΔ σχετικά με την τραγωδία στην Πύλο είναι η αναζήτηση της αλήθειας», δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον τ/σ ”Σκάι”, σημειώνοντας ότι «από την αρχή αυτού του πολύνεκρου ναυαγίου, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ενώ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, με τις επίσημες δηλώσεις της έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθεί συσκοτίσει, ή να ποινικοποιήσει την ίδια τη διατύπωση των ερωτημάτων», κάτι που «προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα». «Δεν γίνεται» τόνισε, «σε μια Δημοκρατία όταν η αντιπολίτευση, το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, όταν δημοσιογράφοι θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα, αυτά, όχι απλά να παραμένουν αναπάντητα, αλλά και να μας λέει η ΝΔ ότι όποιος τα θέτει είναι εθνική εξαίρεση και κάνει κακό στη χώρα». Αναφέρθηκε σε σειρά «αναπάντητων ερωτημάτων» σχετικά με το ναυάγιο, όπως «αν τελικά υπήρξε ή όχι προληπτική επιχείρηση διάσωσης», γιατί «ενώ υπήρξε τροφοδοσία και παροχή νερών, δεν δόθηκαν σωσίβια». «Πρόκειται για ζητήματα τα οποία τα θέτει ο διεθνής Τύπος, οι New York Times και το BBC, η διεθνής κοινότητα και διεθνείς οργανισμοί», επισήμανε. Υπογράμμισε δε πως «όταν έχουμε εκατοντάδες αθώες ψυχές, όταν έχουμε μητέρες με βρέφη να έχουν χάσει τόσο άδικα τη ζωή τους, θα πρέπει, από σεβασμό για αυτούς τους ανθρώπους, η ΝΔ να έχει την ίδια αγωνία να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, κι όχι να κατηγορεί όποιον τα θέτει».

Η κυρία Σβίγκου υποστήριξε ότι «η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ και η Ευρωπαϊκή Ένωση παράγει τέτοιες τραγωδίες, όπως αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο», και μίλησε για «δεδομένες ευθύνες της ΕΈ, η οποία κλείνει τα μάτια της σε αυτή την κατάσταση», καθώς «όσο δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής της ΕΕ, στην κατεύθυνση του δίκαιου επιμερισμού των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών της, με μόνιμους μηχανισμούς επανεγκατάστασης και μετεγκατάστασης, όσο η χώρα μας παίζει τον ρόλο του δεσμοφύλακα σε μια Ευρώπη- φρούριο, κι όσο δεν απαντάμε για το τι έγινε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οδηγηθούμε σε νέες τραγωδίες».

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ερωτηθείσα για την «προσπάθεια πολιτικής σπέκουλας της ΝΔ» με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δ. Θράκη, είπε ότι «αυτό που καταδεικνύεται είναι το πόσο αδίστακτος, εθνικά ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «Δεν διστάζει, λίγες μέρες μετά τις εκλογές να δώσει ένα έγγραφο της ΕΥΠ στο οποίο ο δικός του υποψήφιος βουλευτής, ο κ. Κατραντζή περιγράφεται ως στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας. Και ενώ το γνωρίζει αυτό, στοχοποιεί τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει την κυρία Μπακογιάννη να εκβιάζει και να στοχοποιεί μουσουλμάνους πολίτες», προσέθεσε. Σχολίασε ότι «δεν αξίζει αυτή η προεκλογική αντιπαράθεση στη χώρα μας, με μια ΝΔ η οποία με τόσο ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά ζητήματα», συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή η τουρκική προπαγάνδα τρίβει τα χέρια της».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button