Οικονομία

ΔΕΗ: Μεγάλος Χορηγός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) υποστηρίζει ενεργά η ΔΕΗ, με την χορηγία της στηρίζει και το πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων που Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν στην κεντρική και εναλλακτική σκηνή του.

Η ΔΕΗ, ως μεγάλος χορηγός του ΚΘΒΕ για την τρέχουσα θεατρική περίοδο έως και τον Δεκέμβριο του 2024, αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή που διαδραματίζει ο Οργανισμός στο εγχώριο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στηρίζοντας σπουδαίες παραστάσεις από σημαντικούς δημιουργούς που παρουσιάζονται στην κεντρική και την εναλλακτική σκηνή του ΚΘΒΕ, η ΔΕΗ ρίχνει φως στον Πολιτισμό.

Η ΔΕΗ βρίσκεται στο πλευρό των δημιουργών, υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική έκφραση και την δημιουργία, καθώς και όλους και όσα μας οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον, όπου τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο πολιτισμός.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ στηρίζει με την χορηγία της τις παραστάσεις «Πήρε τη ζωή στα χέρια της» του Β. Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Φ. Λύτρα, «Προσδοκώ» του Γ. Βέλτσου σε σκηνοθεσία Σ. Καρακάντζα, «Βίρα τις άγκυρες» των Θ. Παπαθανασίου & Μ. Ρέππα σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Α. Πελτέκη, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μ. Μπερτ σε σκηνοθεσία Δ. Καραντζά και «Δον Κάρλος» του Σίλλερ Φρήντριχ σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά.

Επιπλέον, η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά το 10ο Φεστιβάλ Δάσους, στην Θεσσαλονίκη, δίνοντας δυναμικά το «παρών» στη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων μουσικών και καλλιτεχνικών σχημάτων της χώρας. Οι εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Δάσους και το Θέατρο Γης από τις 31 Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εγκάρδιες ευχαριστίες απευθύνει στη ΔΕΗ για τη στήριξή της η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου επισημαίνοντας ότι η προσφορά της είναι πολύτιμη για το ΚΘΒΕ και εκφράζοντας την ευχή για συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας.

Η Πρόεδρος τονίζει ότι η γενναιόδωρη αυτή προσφορά, λόγω και της μοναδικότητας της παρουσίας του ΚΘΒΕ στη Βόρεια Ελλάδα, θα ενισχύσει το πολιτιστικό του αποτύπωμα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της χώρας προάγοντας συγχρόνως την, μέσω της θεατρικής τέχνης, πνευματική καλλιέργεια των πολιτών.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, κ. Αστέριος Πελτέκης, αναφερόμενος στο καλλιτεχνικό έργο του Οργανισμού αναφέρει ότι «Το ΚΘΒΕ επενδύει σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με επιλογές ρεπερτορίου και συνεργατών που συνάδουν με την αποστολή, τις αξίες και το όραμα ενός ιστορικού αλλά ταυτόχρονα σύγχρονου και υπερβατικού θεάτρου.

Οι χορηγοί μας, συμπρωταγωνιστές μας στο «σανίδι», συμβάλλουν τα μέγιστα στο Θέατρο και στον Πολιτισμό. Με τη συνδρομή τους, ο Οργανισμός στοχεύει και μπορεί να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερες και σημαντικότερες δράσεις με σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.

«ΜΑΖΙ» συνυπάρχουμε, δημιουργούμε, αλληλοεπιδρούμε, εξελισσόμαστε σε ένα θέατρο ανοιχτό, με εξωστρέφεια, με επίκαιρους προβληματισμούς- γιατί μέσα σε αυτό υπάρχουμε όλοι- και γιατί το μέλλον είναι για όλους όσους έχουν την προοπτική να το δημιουργήσουν.». Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΔΕΗ, προσθέτει: «Θέατρο «ΜΑΖΙ» …με τη ΔΕΗ. Η Τέχνη θέλει ενέργεια και η ΔΕΗ δίνει ενέργεια σε όλους και φυσικά στην τέχνη. Μαζί ανοίγουμε μια καινούργια σελίδα στον πολιτισμό ΔΕΗ και ΚΘΒΕ μαζί!».

Η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Σοφία Δήμτσα ανέφερε: «Η σχέση της ΔΕΗ με τις τέχνες και τον πολιτισμό ήταν ανέκαθεν στενή. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, η ΔΕΗ υποστηρίζει όλους και όσα μας οδηγούν σε ένα μέλλον γεμάτο πολιτισμό.

Καλωσορίζουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το οποίο αποτελεί σημείο καλλιτεχνικής συνάντησης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά το θέατρο και τους δημιουργούς του καθώς και την Θεσσαλονίκη, ένα μέρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τα έργα που θα παρουσιαστούν στις σκηνές του ΚΘΒΕ υπόσχονται να ανοίξουν νέους ορίζοντες στο ελληνικό θέατρο και ελπίζουμε να τα απολαύσετε μαζί μας».

Η καλλιτεχνική έκφραση και η δημιουργία απαιτούν ενέργεια, πάθος και αφοσίωση. Η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά το θέατρο και τους δημιουργούς, οι οποίοι μέσα από τις ιστορίες που παρουσιάζουν συγκινούν, συναρπάζουν και εμπνέουν.

To άρθρο ΔΕΗ: Μεγάλος Χορηγός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button