Οικονομία

Premia Properties: Ενισχύθηκαν τα έσοδα και η λειτουργική κερδοφορία το α’ τρίμηνο 2024

Η Premia Properties ανακοίνωσε σήμερα (10.5.2024) ότι ενισχύθηκαν τα έσοδα και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου το α’ τρίμηνο του 2024.

Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2024 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9% και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου (Adjusted EBITDA) κατά 21%, σε ενοποιημένη βάση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. 

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα επηρεαζόμενα από τις χαμηλότερες αναπροσαρμογές επενδύσεων σε εύλογη αξία και το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Παράλληλα, η Καθαρή Θέση του Ομίλου διαμορφώνεται σε 148,5 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός σε 166 εκατ. ευρώ και το συνολικό Ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε 364 εκατ. ευρώ.

Με 53 ακίνητα και περίπου 385 χιλιάδες τ.μ. κτιρίων υπό την διαχείριση του Ομίλου, η συνολική αξία των επενδύσεων διαμορφώνεται σε 319 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4% συγκριτικά με το τέλος του 2023.

Εντός του πρώτου τριμήνου 2024 ο Όμιλος συνέχισε την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και διαχειριζόταν ενεργά το χαρτοφυλάκιό του.

Σε εξέλιξη βρίσκονται η μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε πράσινο συγκρότημα γραφείων, καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος, αποκτήθηκαν δύο νέα επενδυτικά εμπορικά ακίνητα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπογράφηκαν προσύμφωνα πώλησης δύο ακινήτων αξίας 0,6 εκατ. ευρώ (μη αξιοποιήσιμα οικόπεδα στην Πάρο).

To άρθρο Premia Properties: Ενισχύθηκαν τα έσοδα και η λειτουργική κερδοφορία το α’ τρίμηνο 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button