Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω Σπίρτζη παρακολουθούσαν με το Predator εμμέσως τον Τσίπρα

Τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσαν, με έμμεσο τρόπο μέσω του κακόβουλου συστήματος Predator, υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενα στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα (09.09.2022) ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε στόχος παρακολούθησης μέσω του κακόβουλου συστήματος  Predator.

Όπως λένε οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «το σκάνδαλο πλέον λαμβάνει κολοσσιαίες διαστάσεις καθώς οι παρακρατικοί μηχανισμοί του κ. Μητσοτάκη, με τη μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εμμέσως παρακολουθούσαν και πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνομιλούσαν καθημερινά με τον κ. Σπίρτζη». 

Ο Χρήστος Σπίρτζης βρέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μαζί με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου και στη μηνυτήρια αναφορά κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο τον Νοέμβριο του 2021 βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν δύο επιθέσεις από το παράνομο λογισμικό, η δεύτερη με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις πληροφορίες ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Έτσι εξηγείται και η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να καταργήσει την τροπολογία που εμποδίζει την ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους προσφύγουν για ενδεχόμενη παρακολούθησή τους, αλλά και η σιωπή του κ. Τασούλα στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην ΑΔΑΕ ζήτησε να σταλούν από τον ΠτΒ όλοι οι αριθμοί τηλεφώνων των βουλευτών και ευρωβουλευτών που επιθυμούν, προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης». 

Στην μηνυτήρια αναφορά  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 – 49 ΠΚ, στις κατά μηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)

β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ)

γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)

δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)

ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω Σπίρτζη παρακολουθούσαν με το Predator εμμέσως τον Τσίπρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button