Αθλητικά

Premier League: Φινάλε με ανάδειξη πρωταθλητή και αποχαιρετιστήριο ματς του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ

Η ώρα της… αλήθειας στην Premier League. “Στέψη” για Μάντσεστερ Σίτι ή για Άρσεναλ. τα… φώτα όμως θα πάνε και στο “Ανφιλντ”, στο αποχαιρετιστήριο ματς του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, μπροστά στο κοινό που λατρεύτηκε.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας θα γίνει γνωστή το απόγευμα της Κυριακής (19.05, 18:00), όταν θα διεξαχθούν ταυτόχρονα όλες οι αναμετρήσεις για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Η -κάτοχος του τίτλου- Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για να διατηρήσει τα πρωτεία και να «γράψει Ιστορία», καθώς ποτέ στο παρελθόν ομάδα δεν έχει στεφθεί τέσσερις σερί χρονιές πρωταθλήτρια στην Αγγλία, ωστόσο, για να το καταφέρει, θα πρέπει να νικήσει τη Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» ή να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Άρσεναλ, η οποία ακολουθεί από απόσταση δύο βαθμών.

Εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό το… σενάριο, οι «σίτιζενς» θα πανηγυρίσουν το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Εάν, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα χάσει βαθμούς κόντρα στα «σφυριά», η Άρσεναλ έχει την ευκαιρία, με δική της νίκη επί της Έβερτον στο «Έμιρεϊτς», να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από τον τίτλο που κατέκτησε χωρίς ήττα η ομάδα των «κανονιέρηδων» της σεζόν 2003-04.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισοπαλία δεν ευνοεί τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς, αν αναδειχθεί ισόπαλη με τη Γουέστ Χαμ και, παράλληλα, η Άρσεναλ νικήσει την Έβερτον, οι δύο ομάδες θα βρεθούν μαζί στην κορυφή, αλλά οι Λονδρέζοι θα έχουν το πάνω χέρι, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Αυτή τη στιγμή οι «πολίτες» έχουν +60 σε αυτόν τον τομέα, ενώ η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έχει +61.

Το μεγάλο “αντίο” του Κλοπ στην Λίβερπουλ

Πέρα από το αγωνιστικό της μέρος, η τελευταία αγωνιστική της φετινής θα μείνει στη μνήμη όλων, λόγω του τελευταίου ματς του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ, μέσα στο “Άνφιλντ”. Οι στιγμές αναμένεται να είναι συγκινητικές!

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός τεχνικός ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Λίβερπουλ μετά από εννέα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, ο Κλοπ κατάφερε να κάνει την Λίβερπουλ πρωταγωνίστρια σε Αγγλία και Ευρώπη.

Ο Κλοπ αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο τη σεζόν 2018-19 και 2019-20 ενώ οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 2018-19 ενώ τόσο το 2017-18 όσο και το 2021-22 η Λίβερπουλ βρέθηκε στον τελικό. Επίσης κατέκτησε την Premier League τη σεζόν 2019-20 και το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2021-22.

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής στην Premier League:

Άρσεναλ-Έβερτον 19/5

Μπρέντφορντ-Νιούκαστλ 19/5

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γ. 19/5

Μπέρνλι-Νότιγχαμ Φόρεστ 19/5

Τσέλσι-Μπόρνμουθ 19/5

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 19/5

Λίβερπουλ-Γουλβς 19/5

Λούτον-Φούλαμ 19/5

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 19/5

Σέφιλντ Γιουν.-Τότεναμ 19/5

Η βαθμολογία μετά από 37 αγώνες

Μάντσεστερ Σίτι 88 –Champions League–

Άρσεναλ 86 –Champions League–

Λίβερπουλ 79 –Champions League–

Άστον Βίλα 68 –Champions League–

Τότεναμ 63

Τσέλσι 60

Νιούκαστλ 57

Μάντσεστερ Γ. 57

Γουέστ Χαμ 52

Μπράιτον 48

Μπόρνμουθ 48

Κρίσταλ Πάλας 46

Γουλβς 46

Φούλαμ 44

Έβερτον 40

Μπρέντφορντ 39

Νότιγχαμ Φόρεστ 29

Λούτον 26

Μπέρνλι 24 –Υποβιβάστηκε–

Σέφιλντ Γιουν. 16 –Υποβιβάστηκε–

To άρθρο Premier League: Φινάλε με ανάδειξη πρωταθλητή και αποχαιρετιστήριο ματς του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button