Αθλητισμός

Συνταξιούχοι Ρεθύμνου: Συμμετοχή στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Παρασκευή 14 Οκτώβρη – ΡέθυμνοΜε σύνθημα: ” Ξανά στο δρόμο του αγώνα”, οι συνταξιούχοι απαιτούν μεταξύ άλλων αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

Κάλεσμα στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο των συνταξιούχων την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2022,  ώρα 10:30 π.μ., στο Ηράκλειο – Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνουν τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Σωματείων Συνταξιούχων Ρεθύμνου. 

Με σύνθημα: ” Ξανά στο δρόμο του αγώνα”, οι συνταξιούχοι απαιτούν:  

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα τουλάχιστον στο ποσοστό του πληθωρισμού. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Την άμεση αντιμετώπιση της αβάστακτης ακρίβειας στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης με ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών.

Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά και τα δώρα του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα και δικαστήρια.

Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατούμενες από το Υπουργείο Εργασίας συνδρομές των συνταξιούχων (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018, καθώς και τα παρακρατηθέντα ποσά από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να σταματήσει τώρα ο καταστρεπτικός πόλεμος και η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως για όσους θέλουν να δώσουν συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο απο το Ρέθυμνο έχει προγραμματιστεί αναχώρηση λεωφορείου από τη μαρίνα στις 8:30 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2831026767 μέχρι 12/10/22.

 

 


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button