Υγεία

Συμφωνία για εξαγορά της Telavant έναντι 7,1 δισ. δολ. –

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Στην εξαγορά της Telavant Holdings προχωρά η ελβετική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Roche, έναντι 7,1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει θεραπεία για φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου είναι μια ομάδα χρόνιων γαστρεντερικών διαταραχών που αφορά σχεδόν 8 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και το 80% εξ’ αυτών να μην παρουσιάζει μόνιμη ύφεση, όπως ανέφερε η Roche.

Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, Thomas Schinecker, επιθυμεί να αποκαταστήσει το ρεκόρ ανάπτυξης φαρμάκων της Roche μετά τις αποτυχίες δοκιμών σε τελικό στάδιο για την ανοσοθεραπεία του Αλτσχάιμερ και του καρκίνου πέρυσι.

Η Telavant παράγει φάρμακα για άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις και ινωτικές ασθένειες και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας “πολλά υποσχόμενης νέας θεραπείας” για ασθενείς με νόσο του Crohn, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μόλις της δοθούν τα πλήρη δικαιώματα για το φάρμακο RVT-3101 – μια θεραπεία υπό ανάπτυξη για φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn – η Roche στοχεύει να ξεκινήσει δοκιμές φάσης 3, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κλινικές δοκιμές σε εκατοντάδες έως χιλιάδες ασθενείς.

Μελέτη Φάσης 2b

Το RVT-3101 έχει διερευνηθεί στη μελέτη φάσης 2b TUSCANY-2 σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ελκώδη κολίτιδα. Η παγκόσμια, τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή παρέδωσε τα πρώτα μακροπρόθεσμα δεδομένα σε μεγάλο αριθμό ασθενών (n=245). Η φάση της θεραπείας συντήρησης μετά την επαγωγή είχε ως αποτέλεσμα βελτιωμένη κλινική ύφεση (36% την εβδομάδα 56) και ενδοσκοπική βελτίωση (50% την εβδομάδα 56) στην προτεινόμενη δόση Φάσης 3, που χορηγείται υποδορίως κάθε μήνα. Πέρα από τα αποτελέσματα αποτελεσματικότητας, η περίοδος δοσολογίας συντήρησης του RVT-3101 έδειξε επίσης ένα ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας σε όλους τους ασθενείς.

“Με βάση τα πολύ ελπιδοφόρα δεδομένα, πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες αυτού του αντισώματος που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για τη θεραπεία των ασθενών”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Roche Pharmaceuticals, Teresa Graham, στο CNBC.

“Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη θεραπεία και να τη διαθέσουμε στην αγορά και στους ασθενείς στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε.

Η Telavant είναι ιδιοκτησίας Pfizer και Roivant Sciences προς το παρόν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button