Επιστήμη

Τσακαλώτος: Έχουμε μια εν μέρει απo-παγκοσμιοποίηση, το κράτος επανέρχεται

Οι πρόσφατες εκλογικές ήττες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αριστερά στην Ελλάδα και οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.

«Η μακρά περίοδος του νεοφιλελευθερισμού έχει τελειώσει, νέες οικονομικές δυνάμεις πέραν του δυτικού μπλοκ αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα από τις οικονομίες της Δύσης. Οι ανισότητες οξύνθηκαν, ο πλούτος κατευθύνεται προς την πλευρά των πιο πλουσίων, αφήνοντας πίσω τα μεσαία στρώματα και τους μισθωτούς» τόνισε ο Ε. Τσακαλώτος και συνέχισε: «Έχουμε μια εν μέρει από-παγκοσμιοποίηση, το κράτος επανέρχεται, τόσο με κεϋνεσιανές φορολογικές πολιτικές, όσο και με πολιτικές για τη βιομηχανία, ώστε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή».

Επίσης, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και στο πώς, μέσω των φιλικών προς αυτήν μέσων ενημέρωσης, αλλά και των χρημάτων που έδωσε στους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα, όπως τις υποκλοπές, το σιδηροδρομικό δυστύχημα, το ναυάγιο στην Πύλο, την αστυνομική βία.

«Ο αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, ο Μάκης Βορίδης, εκφώνησε στη Βουλή μια ομιλία περί ηγεμονίας, που άγγιζε σε πολλά σημεία την έννοια που της αποδίδει ο Γκράμσι, δηλαδή ως προσπάθεια να αναδειχτεί μια νέα ηγεμονία, όπου η αξία της ελευθερίας μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις και η αξία του έθνους και της οικογένειας είναι εκείνη που δεν αφήνει πίσω κανέναν», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button