Επιστήμη

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να συναντηθούν στο Βλαδιβοστόκ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτόν τον μήνα στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο θα συζητήσει την πιθανότητα εφοδιασμού της Μόσχας με περισσότερα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και ευρύτερα τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ανέφεραν Αμερικανοί και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι.

Σε μια από τις σπάνιες εξόδους από τη χώρα του ο Κιμ θα ταξιδέψει από την Πιονγκγιάνγκ, πιθανότατα με θωρακισμένο τρένο, μέχρι το Βλαδιβοστόκ, στις ακτές του Ειρηνικού, όπου θα γίνει η συνάντηση με τον Πούτιν, γράφει η εφημερίδα New York Times. Ο Κιμ θα μπορούσε επίσης να μεταβεί στη Μόσχα, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν θέλει να αγοράσει αντιαρματικά και άλλα βλήματα από τη Βόρεια Κορέα ενώ ο Κιμ επιδιώκει να πάρει από τη Ρωσία προηγμένη τεχνολογία για δορυφόρους και πυρηνοκίνητα υποβρύχια, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα ήθελε επίσης να λάβει επισιτιστική βοήθεια.

Οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Άπω Ανατολής του Βλαδιβοστόκ για να παραστούν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που είναι προγραμματισμένο για τις 10-13 Σεπτεμβρίου. Ο Κιμ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αποβάθρα 33, όπου δένουν τα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου στον Ειρηνικό.

Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσής της στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Αυγούστου, μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από περίπου 20 Βορειοκορεάτες αξιωματούχους μετέβη με τρένο από την Πιονγκγιάνγκ στο Βλαδιβοστόκ και από εκεί αεροπορικώς στη Μόσχα. Το ταξίδι τους αυτό πιστεύεται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της επίσκεψης του Κιμ και κράτησε περίπου 10 ημέρες.

Μια πιθανή στάση για τον Κιμ μετά το Βλαδιβοστόκ είναι το Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, τον ίδιο χώρο όπου τον Απρίλιο του 2022 ο Πούτιν συναντήθηκε με τον στενό σύμμαχό του, τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο. Το Κοσμοδρόμιο, απ’ όπου γίνονται εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων από το 2016, απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα βορείως του Βλαδιβοστόκ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button