Ειδήσεις ΕλλάδοςΕπικαιρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΝ, για τα αιολικά στη νότια Εύβοια

«Φτάνει πια», «όχι άλλες ανεμογεννήτριες», «όχι άλλα αιολικά» και «η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, φτωχαίνει το λαό, τα βουνά ρημάζει» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων, ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου Καρύστου, παρουσία του Δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Με μαύρες σημαίες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μεσογείων, πολίτες, η Δημοτική Αρχή και φορείς και συλλογικότητες της Καρυστίας, για να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στην Νότια Εύβοια.

Το «παρών» έδωσαν μέλη φορέων και συλλογικοτήτων, κατά των αιολικών και της λεηλασίας της φύσης. Στην περιοχή, που ήδη ασφυκτιά από την υπεράριθμη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έχουν τοποθετηθεί 400 ανεμογεννήτριες και θέλουν να εγκαταστήσουν άλλες 400.

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί την απαρχή ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων, που αποφάσισαν ο Δήμος Καρύστου και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Καρύστου.

Η Δημοτική Αρχή τόνισε στην τελευταία από μια σειρά ομόφωνες αποφάσεις, ότι τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων, ώστε να γίνει γνωστό πως όσες άδειες και να δοθούν οι πολίτες θα κλείσουν δρόμους και λιμάνια καλώντας την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δήμου και την επιθυμία των κατοίκων της Καρύστου «να ζήσουν σε ένα τόπο που δεν θα ντρέπονται να παραδώσουν κάποια στιγμή στα παιδιά τους».

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καρύστου, παρουσία του Δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Το ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρει :

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

– ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ : ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με σωρεία ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτούμε ούτε άλλη μία ανεμογεννήτρια από τον Αύγουστο έτους 2020. Σύλλογοι φορείς και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας έχουν εκφράσει την ίδια διαμαρτυρία και απόφαση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς έχουν πλήρη γνώση των ανωτέρω αποφάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με ομόφωνη απόφαση ανέθεσε σε εξωτερικούς δικηγόρους τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της αδειοδότησης των έργων αιολικών σταθμών εταιριών ΑΊΟΛΟΣ και DMX .

Πριν από αυτήν την ενέργεια το νομικό τμήμα του Δήμου έχει προβεί σε πλείστες ενέργειες κατά της αδειοδότησης πολλών αιολικών σταθμών .

Παράλληλα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ,ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού, ο Σύλλογος ΔΙΛΗΣΣΟ , ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου και πολίτες που θίγεται η περιουσία τους, οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και η ποιότητα ζωής τους από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έχουν προβεί σε πολλές διαμαρτυρίες και νομικές ενέργειες κατά των μη σύννομων αδειών που εκδίδουν ΡΑΕ, ΔΙΠΑ του ΥΠΕΝ και άλλες αδειοδοτούσες αρχές.

ΦΩΤΟ : EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button