Ομορφιά

Σπιτικό φυστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Για να απολαύσεις το αγαπημένο σου φυστικοβούτυρο, χωρίς ενοχές αλλά και λαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει στο μέγιστο, , δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω εύκολη συνταγή για σπιτικό spread φιστικιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Υλικά:

4 φλιτζάνια ωμά φιστίκια (άψητα και ανάλατα)

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού (εάν προτιμάς να γίνει αρωματικό)

ή 2 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα λιωμένη (εάν προτιμάς την σοκολατένια γεύση)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Άπλωσε τα ωμά φιστίκια σε ένα ταψί και ψήσε τα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μετάφερε τα καβουρδισμένα φιστίκια σε μια πετσέτα, τρίψε τα μέχρι να αφαιρεθεί η φλούδα τους.

Έπειτα χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστεί τροφίμων ανακάτεψε τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι τα φιστίκια να σχηματίσουν μια αλεσμένη υφή – περίπου 1 λεπτό. Σταμάτα το ανακάτεμα και ξύσε τις πλευρές του μπολ.

Έπειτα συνέχισε και πάλι το ανακάτεμα σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα. Σταμάτα ξανά και αφαίρεσε από τα τοιχώματα του μπολ το περίσσευμα, προσθέτοντας το στο μείγμα. Ανακάτεψε και πάλι για 1 ακόμα λεπτό. Το άλειμμα ξεκινάει να παίρνει μια απαλή και βελούδινη υφή. Συνέχισε για ακόμα 2 λεπτά. Το φυστικοβούτυρο είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Αν χρησιμοποιήσεις κανέλα ή σοκολάτα, πρόσθεσε τες στο τελευταίο ανακάτεμα, ώστε να αποκτήσει ένα πλούσιο άρωμα που δεν θα καλύπτει την γεύση του φιστικιού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button