lifestyle

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας μια φορά το μήνα

Έως και ένα εκατομμύριο ακάρεα σκόνης, γνωστά για την πρόκληση ενοχλητικών αναπνευστικών προβλημάτων και δυσάρεστων δερματικών παθήσεων μπορούν να βρίσκονται στο στρώμα σας ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ωστόσο, τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τις εκκρίσεις του ιδρώτα και αναπτύσσονται συνήθως στις μαξιλαροθήκες, τις κουβέρτες, τα χαλιά, τα στρώματα, καθώς και τους καναπέδες.

Μπορεί τα ακάρεα να μην βλαβερά για όλους τους ανθρώπους, ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα (π.χ. άσθμα, ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, κνησμός, ερυθρότητα, βήχας, καταρροή) σε εκείνους που είναι αλλεργικοί.

Προκειμένου, λοιπόν, να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, θα πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ούτως ώστε να απαλλαγείτε από τη σκόνη που μαζεύεται κάθε φορά.

Μια πρακτική λύση για να καθαρίσετε το στρώμα σας και να εξολοθρεύσετε τα ακάρεα σκόνης είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή ρούχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του στρώματος.

Σε περίπτωση, βέβαια, που δεν έχετε την παραπάνω συσκευή, μπορείτε να αξιοποιήσετε το ατμοσίδερο σας, επιτυγχάνοντας τον ίδιο σκοπό.

Δεδομένου ότι τα ακάρεα σκόνης αναπτύσσονται σε περιβάλλοντα με υγρασία, πρέπει να αναποδογυρίσετε το στρώμα σας και να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία, προσέχοντας μην ασκήσετε μεγάλη πίεση στο στρώμα σας.

Την ίδια φροντίδα, επίσης, πρέπει να επιδείξετε και σχετικά με τα καλύμματα των στρωμάτων, ώστε να προστατευτείτε από τα ακάρεα.

Έτσι, οι ειδικοί συνιστούν ότι πρέπει να πλένετε τα καλύμματα κάθε δύο με τέσσερις εβδομάδες ή τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

To άρθρο Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας μια φορά το μήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button