Επιστήμη

Θεοδωρίδης: «Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους»

Tο διαρκώς αυξανόμενο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης του ποδοσφαίρου, αναδεικνύονται σε μια σειρά πρόσφατων γεγονότων και δραστηριοτήτων που αναφέρονται στην επίσημη τριμηνιαία έκδοση της UEFA.

Στη στήλη του περιοδικού «UEFA Direct», ο Έλληνας γενικός γραμματέας της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης υπογραμμίζει πώς οι τελικοί αγώνες της UEFA χρησιμεύουν για να ενώσουν τους ανθρώπους σε όλη την ήπειρο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το παγκόσμιο κοινό που παρακολούθησε τον τελικό του Champions League ανδρών στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μέχρι το ρεκόρ κόσμου μετά το τελικό τουρνουά του Regions’ Cup στη Γαλικία, οι τελικοί αγώνων της UEFA απέδειξαν για άλλη μια φορά τη διαρκή ικανότητα του αθλητισμού μας να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. από όλα τα κοινωνικά στρώματα», έγραψε.

«Φυσικά, η δημοτικότητα φέρνει επιρροή», προσθέτει. «Αν και δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε άθλημα μπορεί από μόνο του να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο, μια κοινότητα που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Οι τελευταίοι μήνες της σεζόν 2022/23 απέδειξαν πώς το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σημειώνει σημαντική πρόοδο στην απόδοση των τεράστιων δυνατοτήτων του για κοινωνικό καλό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button