Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ο Εργκίν Αταμάν ανέλυσε όλες τις φάσεις που διαμαρτύρονται οι πράσινοι

Ο Εργκίν Αταμάν ανέλυσε μία προς μία τις αμφισβητούμενες φάσεις του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα έδρας με το “καλημέρα” στη σειρά με τη Μακάμπι, με τους Ισραηλινούς να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

Οι πράσινοι έχουν, πάντως, τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα, με τον Εργκίν Αταμάν, μάλιστα, να αναλύει όλες τις φάσεις του πρώτου αγώνα για τις οποίες διαμαρτύρεται το “τριφύλλι”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος τεχνικός:

Για τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του Παναθηναϊκού στο Game 1: «Σε ένα μπασκετικό παιχνίδι υπάρχουν και λάθη. Δεν είναι αποδεκτό ότι χάσαμε τόσες βολές. Κάναμε εύκολα λάθη, ειδικά στα τελευταία λεπτά. Ο Ναν είχε πρόβλημα με τα φάουλ. Αυτά είναι μέσα στο μπάσκετ και μπορούν να συμβούν. Άλλα ήταν τα περίεργα. Στέκομαι σε όσα είπα μετά το ματς. Αυτό το ματς για εμένα δεν είναι “καθαρό”. Θέλω να δείξω κάποιες φάσεις που δεν ήταν καθαρές. Θέλω να σας δείξω τι έγινε…».

Για το φάουλ του Κώστα Αντετοκούνμπο και τις τρεις βολές στον Ουέιντ Μπόλντγουιν: «Εδώ δεν έχει και τα δύο χέρια στην μπάλα. Ίσως μπορείς να σφυρίξεις φάουλ, ναι, στα τελευταία 2”. Ίσως. Όμως, δίνουν τρεις βολές. Δεν υπάρχει φάουλ εκεί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Είναι ξεκάθαρη η φάση, δεν έκανε τίποτα. Ο αντίπαλος κάνει flopping. Δεν υπάρχει τίποτα, καμία επαφή, ας συνεχίσουμε».

Για τις επόμενες φάσεις: «Υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ του Ριβέρο στον Σλούκα, δεν το έδωσαν. Έγινε φάουλ στον Βιλντόζα από τον Νίμπο στο τρίποντο. Τι είναι αυτό; Τι έκανε ο Νίμπο;».

Για τη φάση με τον Μπόνζι Κόλσον και την αλλαγή κατοχής: «Είναι αυτή που ο Κόλσον πατάει στη γραμμή. Ο διαιτητής στη γραμμή μας δίνει την μπάλα. Μετά αλλάζει την άποψή του. Ο πίσω διαιτητής, στο κέντρο, που είναι απίθανο να δει τι συνέβη, άλλαξε την απόφαση. Άλλαξαν απόφαση χωρίς να τσεκάρουν τίποτα. Ο Μήτογλου ήταν εντός όταν άγγιξε την μπάλα, ο Κόλσον ήταν εκτός. Ο διαιτητής στη γραμμή πήρε τη σωστή απόφαση. Όμως, ο άλλος από το κέντρο του γηπέδου, που δεν γινόταν να δει τι έχει συμβεί, άλλαξε την απόφαση και έδωσε την μπάλα στην Μακάμπι. Πώς έγινε αυτό; Γιατί; Αυτό ρωτάω. Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Ας συνεχίσουμε».

Για το φάουλ του Μάριους Γκριγκόνις στην 3η περίοδο: «Φάουλ του Γκριγκόνις, πολύ αμφισβητούμενο. Πολύ αμφισβητούμενο. Ο διαιτητής μπορεί να έκανε λάθος, ανθρώπινο λάθος».

Για το φάουλ του Κώστα Σλούκα και τις τρεις βολές του Μπόλντγουιν: «Εδώ ο Σλούκας δεν έκανε καν φάουλ. Είναι μπροστά στην μπάλα. Ο Μπόλντγουιν επιδιώκει την επαφή στο κέντρο του γηπέδου και κάνει flopping. Ο Σλούκας προσπαθεί να αποφύγει την επαφή. Τρεις βολές και πάλι. Ελάτε τώρα… Αυτό είναι γελοίο για το μπάσκετ, για τον κόσμο».

Για το φάουλ που δεν δόθηκε στον Λεσόρ στο 37′ με το σκορ στο 81-83: «Το σκορ είναι 81-83 και έχουμε μπει στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Ματίας έχει την μπάλα. Ο Ισπανός διαιτητής που στο πρώτο ημίχρονο είδε την αλλαγή κατοχής από το κέντρο είναι μπροστά στη φάση. Δεν έδωσε το φάουλ. Δείτε το ριπλέι. Υπάρχει φάουλ. Ο διαιτητής είναι δίπλα και δεν το δίνει. Είναι ανθρώπινο λάθος; Δεν το πιστεύω. Είναι ο ίδιος διαιτητής».

Για μια φάση λίγο νωρίτερα: «Το σκορ είναι 75-73, ο Ριβέρο παίρνει την μπάλα. Βλέπετε τι κάνει».

Για το Game 1 και τη συνέχεια της σειράς: «Κάναμε πολλά, ανθρώπινα λάθη. Όμως, αυτά που έγιναν με αυτές τις φάσεις δεν άφησαν το ματς να είναι “καθαρό”. 0-1, κανένα πρόβλημα. Είχαμε τον έλεγχο, κυριαρχήσαμε. Είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε. Αλλά με αυτές τις γελοίες αποφάσεις και τα λάθη μας, τις χαμένες βολές, ηττηθήκαμε. Τίποτα το σημαντικό, 0-1. Θα νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι, θα πάρουμε τη σειρά. Αυτό είναι που θέλω να σας πω».

Για αυτά που θα πρέπει να αλλάξει η ομάδα του και τις τρεις ήττες από τους Ισραηλινούς φέτος: «Δεν είναι ψυχολογικό ζήτημα. Χάσαμε το πρώτο ματς στην παράταση. Θυμάμαι ότι είχα αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές, δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτό το ματς. Τώρα παίζουμε στα πλέι οφ. Δεν έχουμε πίεση. Θέλουμε να παίξουμε “καθαρό” μπάσκετ, είμαστε καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι. Αύριο θα το δείξουμε αυτό».

Για τη δήλωσή του στη συνέντευξη Τύπου ότι θα αποχωρήσει αν ο Παναθηναϊκός δεν πάει στο Final Four: «Ακούστε με. Υπερασπίζομαι όσα είπα χθες. Για τους διαιτητές, για το παιχνίδι μου, για τις δηλώσεις μου».

 

To άρθρο Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ο Εργκίν Αταμάν ανέλυσε όλες τις φάσεις που διαμαρτύρονται οι πράσινοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button