Αθλητικά

Αλμέιδα για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Χιλιοστά του δευτερολέπτου μπορεί να κρίνουν το ντέρμπι»

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 και ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε ότι τα πάντα μπορεί να κριθούν στις λεπτομέρειες.

Ο Αλμέιδα μίλησε στην Cosmote TV για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και υποστήριξε ότι όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι “τελικοί”, ενώ σημείωσε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη στο προηγούμενο ματς με τους “πράσινους” στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν πήρε τη νίκη.

Οι δηλώσεις του Αλμέιδα

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μετά από μόλις δύο προπονήσεις: «Για εμάς, δεν υπάρχει αυτή η ερώτηση. Υπάρχει τρομερή διάθεση. Ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας μεγάλος αντίπαλος. Πολύ καλή χρονική στιγμή να παίζουμε ποδόσφαιρο, να παίζουμε στα πλέι οφ».

Για την αντίδραση απέναντι στον Άρη: «Ήταν μια ακόμη δοκιμασία χαρακτήρα γιατί είχαμε κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις που κάναμε, ώστε να σκοράρουμε. Και τελείωσε το ημίχρονο και χάναμε. Αλλά πιστεύω ότι ξέραμε πώς να διαχειριστούμε στο δεύτερο ημίχρονο τον χρόνο με ηρεμία και με υπομονή. Και εκτιμώ ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν τα πάντα, ό,τι έχουν».

Για το αν είναι «τελικός» το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Όλα είναι τελικοί. Όλα είναι τελικοί, όλα τα παιχνίδια, πλέον, έχουν μεγάλη σημασία. Αλλά πιστεύω ότι είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να φτάνουμε στο τέλος και να είναι όλες οι ομάδες με μικρή βαθμολογική διαφορά».

Για το αν θα ζητήσει πάλι από τους παίκτες τους να βγουν να το διασκεδάσουν: «Δεν πρόκειται να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου σε σχέση με το πώς σκέφτομαι για το ποδόσφαιρο. Πάντα πιστεύω ότι σε όλες τις δουλειές είναι καλύτερα να είσαι ήρεμος, με αυτοπεποίθηση από το να αισθάνεσαι πίεση. Όταν κάποιος είναι σίγουρος για τη δουλειά που κάνει, έπειτα μένει ένα παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα. Και ακόμη δεν έχω δει ούτε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, ούτε τώρα που είμαι προπονητής, μία ομάδα που να μην θέλει να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει το δικό του συναίσθημα, ο Ολυμπιακός το δικό του, ο ΠΑΟΚ το δικό του κι εμείς το δικό μας. Όποιος κάνει τα πράγματα καλύτερα, θα πάρει το πρωτάθλημα».

Για τα τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό φέτος: «Είναι όλα τα παιχνίδια διαφορετικά παρ’ ότι ανταγωνίζονται σε όλα σχεδόν οι ίδιοι παίκτες. Στο προηγούμενο ματς με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σε δύο λεπτά άλλαξε όλη η ιστορία. Οπότε εμείς μπορούμε να μιλάμε, μπορούμε να προγραμματίζουμε, μπορούμε να οραματιζόμαστε και σε χιλιοστά του δευτερολέπτου τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και η ζωή μπορούν να αλλάξουν προς το κακό ή προς το καλό».

To άρθρο Αλμέιδα για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Χιλιοστά του δευτερολέπτου μπορεί να κρίνουν το ντέρμπι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button