Πολιτική

Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Galaksias Portal News

Ελάχιστες διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη μέτρηση του Οκτωβρίου για ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αξιοσημείωτη άνοδο  για το ΚΙΝΑΛ με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, καταγράφει ο  «Σφυγμός» Δεκεμβρίου της Prorata, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα δυο μεγάλα κόμματα διατηρούν αναλλοίωτη τη μεταξύ τους διαφορά σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Οκτωβρίου, στις οκτώ μονάδες με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25% πατρά τη μεγάλη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ από 6,5% σε 11%.

Οριακές, επίσης,  μεταβολές εντοπίζονται και στην επιρροή του ΚΚΕ (4.5%), της Ελληνικής Λύσης (3.5%) και του ΜεΡΑ 25 (2%).

Πανδημία και ακρίβεια, τα βασικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Ακολουθούν χαμηλοί μισθοί, εργασιακή ανασφάλεια και τα εθνικά θέματα.

«Μετακινήσεις ψηφοφόρων που στήριξαν ΝΔ»

«Η σταθεροποίηση του ΚΙΝΑΛ ως τρίτης διακριτής δύναμης παραμένει στοίχημα, δεδομένου ότι σε κομματικά συστήματα όπως το ελληνικό, οι δύο παγιωμένοι πόλοι που εκφράζουν τη τομή μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς τείνουν πάντοτε να συμπιέζουν τα ενδιάμεσα κόμματα. Υπό αυτή την έννοια, η πρώτη μετά τις εσωτερικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής δημοσκοπική καταγραφή, μένει να φανεί αν αποτελεί αποτύπωση του ενθουσιασμού της στιγμής ή μια νέα κατάσταση της εκλογικής τάξης, η οποία θα μας συντροφεύει τους επόμενους μήνες. Σε κάθε περίπτωση το κόμμα του κέντρου διεκδικεί σήμερα με σημαντικές πιθανότητες την ψήφο έως και του 24% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019 και έως το 13% της αντίστοιχης εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες, δε, αναλύσεις των χαρακτηριστικών της αύξησης της επιρροής του κόμματος, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται κυρίως για μετακινήσεις ψηφοφόρων που στήριξαν κριτικά τη Νέα Δημοκρατία το 2019 και ψηφοφόρους που για διάφορους λόγους μετακινήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια προς την γκρίζα ζώνη και δευτερευόντως για «πασοκογενείς» ψηφοφόρους που προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο πολιτικός αναλυτής της Prorata, Άγγελος Σεριάτος

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button