Αθλητικά

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: «Πάρτι» στο ντέρμπι με Ελίασον! Ο τίτλος του πρωταθλητή μπήκε σε κιτρινόμαυρη τροχιά

Η ΑΕK έβγαλε αγωνιστικό πάθος και ο Παναθηναϊκός δεν είχε ελπίδα στην OPAP Arena. Η Ένωση ήταν ανώτερη, νίκησε με 3-0 μέσα στην «καυτή» της έδρα και έδειξε έδειξε πως ούτε το φετινό πρωτάθλημα θα της… ξεφύγει. Ολέθριο λάθος του Ακαϊντίν στο τέρμα του Πόνσε. Δυο γκολ ο MVP, Ελίασον.

Γυάλιζε το… μάτι των παικτών της. Η ΑΕΚ έδειξε στον Παναθηναϊκό πως δεν μπορεί να της πάρει ούτε φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή! Η Ένωση πήρε με 3-0 το ντέρμπι για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Super League και -σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στα άλλα δυο ματς στο μίνι πρωτάθλημα- αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την κούπα και το repeat.

Τους 75 βαθμούς έφτασε η ΑΕΚ μετά από αυτή τη νίκη, με τον Νίκλας Ελίασον να βάζει δυο γκολ. Στο +4 η Ένωση από τον Παναθηναϊκό και στο +7 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, μια αγωνιστική πριν πάει στην Τούμπα (οι Θεσσαλονικείς έχουν και ένα ματς λιγότερο).

Το ματς…

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μπήκαν στο ματς έχοντας ενισχυμένη την μεσοεπιθετική τους γραμμή. Η Ένωση ήταν όμως αυτή που έδειξε να έχει καλύτερη ανάπτυξη, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5’ με την κεφαλιά του Πόνσε και στο 7’ έφτασε στο 1-0. Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Πινέδα την κουβάλησε, την «έσπασε» στον Σουηδό, που με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ και έβαλε… φωτιά στην OPAP Arena.

Δυο λεπτά μετά, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού», με τον Παλάσιος να πιάνει μονοκόμματο σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πρόβλημα κόντρα στην πίεση και την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Προσπάθησε να αλλάξει γρήγορα την μπάλα, αλλά αυτό δεν έφερε ρήγμα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο 14’ ο Ντραγκόφσκι έβγαλε με δυσκολία το σουτ του Πόνσε.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή ανάπτυξη για αρκετά λεπτά. Ο Ιωαννίδης δέχθηκε βαθιές μπαλιές, έδωσε «μάχες» με τον Κάλενς και δεν είχε στήριγμα. Όταν το «τριφύλλι» έβαλε… κάτω την μπάλα, πλησίασε απειλητικά τα καρέ του Ιωαννίδη. Η ΑΕΚ έδειξε να δέχεται πίεση, αλλά είχε νέα καλή στιγμή, με το άστοχο σουτ του Πόνσε (26’), σε αντεπίθεση. Κινητήριος μοχλός των «κιτρινόμαυρων» στην επίθεση, ήταν ο Ελίασον. Ο Σουηδός ήταν… κίνδυνος θάνατος, όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του.

Αν και έχασε λίγο σε.. ορμή, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή της ΑΕΚ, χάνοντας στο 34’ την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπακασέτας έκανε το γέμισμα, ο Ιωαννίδης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Το ημίχρονο έδειξε να «κλειδώνει» στο 1-0, με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον και Πινέδα να μαρκάρουν παντού. Η ΑΕΚ και ο Ακαϊντίν είχαν άλλη άποψη! Στο 38’ ο Τούρκος αμυντικός έκανε ολέθριο λάθος, ο Πόνσε βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-0 του πρώτου μέρους. Να αναφέρουμε ότι στο πρώτο ημίχρονο, τόσο η Ένωση όσο και οι “πράσινοι” είχαν από μια φάση που φώναξαν για πέναλτι, με τον διαιτητή να μη δίνει κάτι.

Ο Φατίχ Τερίμ πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τους Βιλένα και Σπόραρ στις θέσεις των Λημνιού και Παλάσιος, που δεν είχαν καλή παρουσία. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει πιεστικός μπροστά με το…καλημέρα, με τον Ιωαννίδη να βγαίνει εκτός μεγάλης περιοχής για να «φορτώσει» το χώρο και με τη δική του παρουσία και να έχει δυο σουτ.

Η ΑΕΚ έδειξε να αντέχει, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο ματς τον Γκατσίνοβιτς στη θέση του Αραούχο (58’). Λίγα λεπτά μετά (61’) η Ένωση… θυμήθηκε λίγο τον ύμνο της, έχοντας δυο δοκάρια στην ίδια φάση. Ο Πινέδα έκανε επέλαση από τα αριστερά προς την περιοχή, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πόνσε πήρε το ριμπάουντ με υπέροχο βολ πλανέ έκανε το σουτ και ο Ντραγκόφσκι με τη συνδρομή του δοκαριού «έβγαλε» ένα σίγουρο γκολ.

Η ΑΕΚ είχε για τα καλά πάρει τα ηνία του ντέρμπι και έφτασε στο 3-0, μέσα σε αποθέωση (69’). Ο Πινέδα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς είδε την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό και Ντραγκόφσκι προτού στρωθεί στον Σουηδό, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το δεύτερό του γκολ στο ντέρμπι.

Λίγα λεπτά πριν βγει από τον αγωνιστικό χώρο -και γνωρίσει την αποθέωση- ο Ορμπελίν Πινέδα έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 4-0, αστοχώντας στο 79’ σε τετ-α-τετ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ θριαμβεύτρια στο ντέρμπι και τους φίλους της να φωνάζουν “πρωτάθλημα ξανά”.

 

To άρθρο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: «Πάρτι» στο ντέρμπι με Ελίασον! Ο τίτλος του πρωταθλητή μπήκε σε κιτρινόμαυρη τροχιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button