Τεχνολογία

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Πάρνηθα και Έβρο

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας θα προεδρεύσει στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00, μαζί με τους υπουργούς των αρμόδιων υπουργών, αναμένεται να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφικών πυρκαγιών και να δώσουν το στίγμα για την ανάπλαση των καμένων εκτάσεων, κυρίως σε Έβρο και Πάρνηθα, περιοχές που υπέστησαν τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή, αφού έγιναν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυστηρότερες κυρώσεις σε δήμους και σε ιδιώτες»

Την ίδια ώρα, στα των δήμων, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «από το 2021 και μετά έχουμε κάνει ένα νέο πλαίσιο σχετικά με τη δυνατότητα του δήμου να μπαίνει σε ένα οικόπεδο που δεν έχει καθαριστεί. Μπορεί, πλέον, αυτεπάγγελτα να μπαίνει ο δήμος». Πλέον, ένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, θα συμπεριλαμβάνει και αυστηρότερη κύρωση και στον δήμο που δεν κάνει τη δουλειά αυτή, και στον ιδιώτη. «Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης, των αεροφωτογραφιών μπορούμε να βρούμε τα πάντα πλέον», προειδοποίησε.

Πολύ πιο εντατικά, στο εξής, η Πολιτική Προστασία θα ελέγχει τους δήμους, και «το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς επανεξέτασης της εποπτείας που ασκεί το ίδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα φέρει ένα νομοσχέδιο το αμέσως επόμενο διάστημα, στο οποίο θα υπάρχουν κρίσιμοι δείκτες. Μεταξύ αυτών και η τήρηση όλων των οδηγιών για την πολιτική προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος, για τις επιδόσεις των δήμων», προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας:

«Οι δήμοι θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι έχουν πάρα πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες αν δεν τηρούν θα έχουν επιπτώσεις […] κάθε δήμος αλλά και οι κάτοικοι μιας περιοχής πρέπει να αυτο-οργανωθούν. Να κρατούν το δάσος καθαρό, να το φροντίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button