Ειδήσεις Ελλάδος

Στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου: Η παρουσία της στην έκθεση του MOMus και η βόλτα στην παραλία

Στην κεντρική έκθεση της φετινής Thessaloniki Photobiennale με τίτλο «The Real and the Record» του MOMus, ξεναγήθηκε το πρωί του Σαββάτου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τον Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή του MOMus Μουσείου Φωτογραφίας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση, ενώ δεν έλλειψαν οι σχολιασμοί και οι παρατηρήσεις επί του θέματος. 

«Μια ακόμη η ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας. Εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά θέματα αυτά των πλαστών (fake) ειδήσεων και της πραγματικότητας. Ενδιαφέρουσα, τόσο εικαστικά όσο και σαν πολιτικό σχόλιο», έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων η ΠτΔ, την οποία υποδέχτηκε στο MOMus o πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Ανδρέας Τάκης.

Η έκθεση -η οποία παίρνει ως αφετηρία την έννοια του πραγματικού στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό κλίμα και της οποίας ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το διήγημα «The Reality and the Record» του Ιρακινού σκηνοθέτη και συγγραφέα Hassan Blasim, παρουσιάζεται στους δύο χώρους του MOMus στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’) και στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1), έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε επιμέλεια του Γιώργου Πρίνου και της Κατερίνας Σταθοπούλου.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button