Οικονομία

Την Δευτέρα 22 Απριλίου ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις

Άνοιγμα της εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα 22 Απριλίου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής.

«Τις επόμενες ημέρες, έπρεπε να περιμένουμε το νομοσχέδιο να πάρει Φ.Ε.Κ., στο βαθμό που θα πάρει ΦΕΚ αύριο ή μέσα στο Σαββατοκύριακο αυτό θα μας επιτρέψει ενδεχομένως τη Δευτέρα να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις φορολογικές δηλώσεις για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία την οποία πρέπει να την πάρουν όλοι σοβαρά», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως από φέτος αυτοματοποιείται η διαδικασία για το 1/6 των φορολογουμένων δίνοντας έτσι τον χρόνο στους επαγγελματίες να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες δηλώσεις για να μην προκύψουν ζητήματα παρατάσεων και οτιδήποτε άλλο.

«Δεν δίνουμε παρατάσεις άσκοπες, δίνουμε  παρατάσεις οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες, το κάνουμε προκαταβολικά, δεν περιμένουμε την 30η Ιουνίου για να δώσουμε την παράταση για να στριμώξουμε τον κόσμο, το κάνουμε από τώρα και γι’ αυτό θα έχουμε και τη συνείδηση μας ήσυχη  όταν δεν θα δώσουμε παράταση περαιτέρω από το χρόνο αυτόν τον οποίο δίνουμε», προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button