Περιβάλλον

Η Ουκρανία δεν αναμένει να παραλάβει μαχητικά F-16 φέτος

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν πλέον ελπίδες πως θα παραλάβουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 εντός του έτους, δήλωσε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, ενώ το Κίεβο πιέζει εδώ και μήνες τους συμμάχους του στη Δύση να του διαθέσουν τέτοια αεροπλάνα για να αμυνθεί εναντίον της Ρωσίας.

«Είναι προφανές πως δεν θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την Ουκρανία το φθινόπωρο και τον χειμώνα με τα F-16», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ΠΑ Γιούρι Ιχνάτ στην κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σημειώνεται κάποια πρόοδος, πρόσθεσε, εξηγώντας πως οι χειριστές και οι τεχνικοί μπορεί να αρχίσουν την εκπαίδευσή τους στον Τύπο «στο εγγύς μέλλον».

Η Ολλανδία και η Δανία, κράτη μέλη του NATO, έχουν τεθεί επικεφαλής συμμαχίας 11 κρατών που θα εκπαιδεύσουν τους ουκρανούς χειριστές στα μαχητικά, που κατασκευάζει η Lockheed Martin.

Το εγχείρημα αναγγέλθηκε τον Μάιο, στη σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται πως θα παραδοθούν στην Ουκρανία μαχητικά από την Ολλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία. Ωστόσο, η εκπαίδευση δεν έχει ακόμη οργανωθεί και το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων δεν είναι σαφές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button