Πολιτική

Κασσελάκης και Βελόπουλος καταλήγουν και οι δύο στα λεφτόδεντρα

Κοινά χαρακτηριστικά καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας πως αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί «καταλήγουν στα λεφτόδεντρα».

Μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον κ. Βελόπουλο».

«Δεν πειράζει που είναι θρήσκος και που μοιράστηκε μία προσωπική του στιγμή. Αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν τη θρησκεία, και μετά να λέμε για διαχωρισμό Κράτους – εξουσίας. Ο κ. Κασσελάκης έχει τις απόψεις του αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά. Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον κ. Βελόπουλο Καταλήγουν και οι δύο στα λεφτόδεντρα. Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα αλλά εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με σκληρή δουλειά που έχει αποτέλεσμα», ανέφερε ο Π. Μαρινάκης.

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον που ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές ενώ σε δύο μήνες έχουμε ευρωεκλογές. Σε εμάς ο πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών. Εμείς λέμε στείλτε ένα μήνυμα σταθερότητας. Οι ίδιοι βάζουν μόνοι τους το 17% για να δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις. Κατάφερε να ρίξει στα τάρταρα τον πήχη του, αλλά το ότι κατάφερε να ανακάμψει λίγο δεν είναι θρίαμβος», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σαφώς υπήρχαν αστοχίες αλλά έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις και υπάρχουν πολλά που έχει κάνει η κυβέρνηση για τους πολίτες. Εμείς έχουμε επιλέξει σε αυτές τις ευρωεκλογές να μιλήσουμε με τον κόσμο και τους πολίτες. Από τη μία έχουμε μία ΝΔ που προσπαθεί να φέρει χρήματά για την  Ελλάδα και από την άλλη πλευρά έχουμε κόμματα που έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν ένα ψήφισμα και να εισηγηθούν μάλιστα και το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί πήγαν στο ελληνικό κοινοβούλιο και δεν υπερψήφισαν ακόμα κα τις προληπτικές εξεργασίες για τον καρκίνο, μόνο γιατί θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Όταν η αντιπολίτευση λέει για εθνικές εκλογές, χρειάζεται ένα μήνυμα από τους πολίτες», σχολίασε.

Τι είπε για την ακρίβεια

Για το θέμα της ακρίβειας είπε πως «δεν μπορούμε να πούμε πως με ένα κουμπί μπορεί να αλλάξει. Κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Το κυριότερο είναι μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα. Το δεύτερο είναι οι έλεγχοι. Μόνο χθες δόθηκαν 1.000.000 πρόστιμα. Και η τρίτη είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις. Ανακοινώθηκε το άνοιγμα πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας για αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες. Ήταν σαν να είναι μητέρες δεύτερης κατηγορίας μέχρι τώρα».

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πλέον, μία νέα μητέρα παίρνει πάνω από 10.000 ευρώ για τα πρώτα της βήματα. «Ο πληθωρισμός είναι 15% και έχουμε προσπαθήσει να ισοσκελίσουμε και να τις ξεπεράσουμε για να ανταπεξέλθουμε στην κοινωνία», σημείωσε.

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη

Σε σχέση με τα Τέμπη είπε πως «έχουμε χρέος να αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαιοσύνη θα αποδοθεί από τους ανακριτές και τους εισαγγελείς».

«Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Κανείς δεν είναι αθώος επειδή έχει την οποιαδήποτε ιδιότητα και κανείς δεν είναι ένοχος επειδή το λέει ο οποιοσδήποτε, πέραν της Δικαιοσύνης. Απάντησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή με σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς. Και από την άλλη έχουμε μία αντιπολίτευση που έφτασε στο σημείο να κάνει καμπάνια με τα ονόματα νεκρών. Όλα θα τα λύσει η Δικαιοσύνη. Οι χρόνοι που τρέχει η έρευνα για τα Τέμπη είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά ποινικά χρονικά».

Αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και το bullying μεταξύ ανηλίκων είπε:

«Οι συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία είναι 831 σε 15 μέρες σε 2.165 κλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία προσπαθεί. Ενισχύουμε τα τμήματα, το panic button. Με τον νέο κωδικό κώδικα δεν βγαίνουν. Για τον βιασμό ανηλίκου το πήγαμε ισόβια και αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο το έκαναν ισόβια μέχρι 15 χρόνια και εμείς το κλάναμε ισόβια. Στα σχολεία έχουν διπλασιαστεί οι ψυχολόγοι και γίνατε ήδη να καταγγέλλονται. Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων».

Για την κακοκαιρία

Σε σχέση με την κακοκαιρία, είπε πως το Συντονιστικό συνεδριάζει συνέχεια αλλά δεν έχει αναφερθεί ακόμα  κάτι ιδιαιτέρως ανησυχητικό αλλά αυτό αλλάζει λεπτό με το λεπτό.

«Θα περάσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς θα έχουμε πολλές περιπτώσεις που θα χρειαστεί να επέμβει ο κρατικός μηχανισμός. Επειδή πέρσι ζήσαμε τη μεγαλύτερη θεομηνία ας μην προδικάζουμε».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button