Τεχνολογία

Μανωλόπουλος: «Να διαχειριστούμε την απογοήτευση»

Για το ματς της Εθνικής με το Μαυροβούνιο μίλησε το μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ελλάδας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε μετά την προπόνηση του Σαββάτου, μία ημέρα πριν από την καταληκτική αναμέτρηση της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μανίλα, απέναντι στο Μαυροβούνιο, Κυριακή (3/9, 11:40, ΕΡΤ1, Novasports), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των «16».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ήττα από τη Λιθουανία έθεσε εκτός των πρώτων δύο θέσεων του 10ου ομίλου την «επίσημη αγαπημένη», ενώ και το Μαυροβούνιο δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. ΗΠΑ και Λιθουανία είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ άουτ ματς των προημιτελικών. «Πρέπει να διαχειριστούμε την απογοήτευση,» δήλωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης από την πλευρά του τόνισε: «Θέλουμε τη νίκη για να τελειώσουμε καλά το Παγκόσμιο».

Αναλυτικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Δημήτρης Μωραΐτης δήλωσαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Υπήρχε πολύ μεγάλη απογοήτευση χθες την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Υπάρχει ένα ακόμη ματς, το Παγκόσμιο δεν έχει τελειώσει ακόμη για μας. Προσπαθούμε να το δουλέψουμε, σαν ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά, για να φανούμε έτοιμοι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για μας, θεωρώ ότι δώσανε όλοι τον καλύτερο εαυτό τους, προσπάθησαν για 40 λεπτά σε κάθε ματς, φάση-φάση και νομίζω πως ο κόσμος αυτό το είδε.

Τόσο αυτοί που το είδαν από την τηλεόραση, όσο και όσοι ήταν στο γήπεδο και τους ευχαριστούμε, γιατί η βοήθειά τους είναι υπερπολύτιμη. Ξυπνήσαμε όλοι το πρωί και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Όχι όμως επειδή δεν προσπαθήσαμε, ούτε ψάξαμε δικαιολογίες. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά πάντα πιστεύεις ότι μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μένει αυτή η πίκρα ότι έτσι όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του δευτέρου μάς αδικεί.

Εμείς, οι προπονητές και τα παιδιά, προπονούμασταν κάθε μέρα για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Έτσι σκεφτόμασταν, δεν κάναμε σκέψεις αν αυτή η ομάδα είναι για παραπάνω ή δεν κάνει».

Δημήτρης Μωραΐτης: «Προφανώς και υπάρχει κίνητρο, δεν έχει τελειώσει ακόμη η διοργάνωση. Θέλουμε αυτή τη νίκη, έχει σημασία για την περηφάνια μας και τον κόσμο που είναι εδώ και μας στηρίζει καθημερινά. Σίγουρα εισπράττουμε την αναγνώριση για την προσπάθειά μας.

Έχουμε μια πικρία από χθες, αλλά θέλουμε τη νίκη για να τελειώσουμε καλά το Παγκόσμιο αύριο και βήμα-βήμα πάμε μετά για το Προολυμπιακό. Εγώ ήμουν πολύ στενοχωρημένος, δεν κοιμήθηκα, αλλά έτσι είναι το άθλημα. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω, να το διαγράψουμε. Έχουμε έναν σημαντικό αγώνα μπροστά μας και προχωράμε. Όλα τα παιδιά έχουν εμπειρία, ξέρουν ότι παίζεις, κερδίζεις ή χάνεις, αν μένεις πίσω έχεις μπερδεμένο μυαλό. Προχωράμε και κοιτάμε το αύριο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button