Επιστήμη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά του ΟΗΕ

Την καταδίκη της ΕΕ για την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, εκφράζει με μήνυμά του στο Twitter o επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, ο Ζ. Μπορέλ αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς. Καλούμε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σέβεται την εντολή της αποστολής  της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη, για την επανεκκίνηση των εργασιών με τρόπο κοινά αποδεκτό στην περιοχή της Πύλας».

Ο Ζ. Μπορέλ σημειώνει επίσης, ότι επικοινώνησε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμβο.

Την επίθεση καταδικάζει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παράλληλα, τη βαθιά ανησυχία της για τη σημερινή επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο στην Πύλα, εξέφρασε και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με μήνυμά της στο Twitter.

Η Ρ. Μέτσολα αναφέρει:

«Ανησυχώ βαθιά για τη σημερινή επίθεση κατά της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις και επαναλαμβάνει την έκκλησή του για επανέναρξη των συνομιλιών για επανένωση. Η εμπιστοσύνη και όχι η βία, πρέπει να είναι ο δρόμος προς τα εμπρός».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button