Επιστήμη

Τσεφέριν σε Μπαλτάκο για τους ξένους διαιτητές: «Απαράδεκτο να απειλούνται και να φοβούνται!» – Αναμονή για την απόφαση

Επιστολή του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κοινοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και στον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε αυτή εμπεριέχεται η απάντηση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας αναφορικά με το αίτημα της ΕΠΟ για αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και Α΄ στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαφαίνεται, η UEFA αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του θέματος, παραπέμποντας αρχικά το ζήτημα στον Ιταλό αρχιδιαιτητή της, Ρομπέρτο Ροζέτι.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζητεί από τους δύο θεσμικούς παράγοντες να διαβεβαιώσουν την ηγεσία της Συνομοσπονδίας ότι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα περυσινά, προκειμένου να γίνει ακόμη ένα βήμα προς τον επιδιωκόμενο σκοπό.

«Είναι προφανές ότι γνωρίζεις καλά τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή μας να παύσουμε να στέλνουμε προς το παρόν διαιτητές Elite και κατηγορίας Α προκειμένου να διευθύνουν τους αγώνες της Super League 1. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία καθώς κατανοούμε τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις καθημερινές λειτουργίες. Παρ΄όλα αυτά, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή Τσέφεριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λαμβάνουμε το ζήτημα αυτό σοβαρά υπόψη μας και θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τον Αρχιδιαιτητή μας, κ. Ρομπέρτο Ροζέτι, προκειμένου να αντιληφθούμε συνολικά την κατάσταση. Η εξειδίκευσή του θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την πολύπλοκη φύση των ζητημάτων. Αναγνωρίζουμε τη σημασία του να σου δώσουμε μια σαφή και επακριβή απάντηση, το οποίο και θα πράξουμε αμέσως μόλις λάβουμε σχετική καθοδήγηση από το τμήμα διαιτησίας μας».

Στη συνέχεια της επιστολής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρει: «Δια της επιστολής μου διαβεβαίωσα την UEFA ότι περιστατικά, όπως αυτά που διαδραματίστηκαν κατά τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-3 της 23ης Απριλίου 2023, δεν θα επαναληφθούν.

Ωστόσο η ΕΠΟ ούτε διοργανώτρια είναι του Πρωταθλήματος SL1 ούτε αστυνομικές δυνατότητες έχει. Για τον λόγο αυτό μετά από σχετική συνεννόηση με την UEFA νομίζω ότι σκόπιμο θα ήταν για την διευκόλυνση της λήψης θετικής απόφασης να παρασχεθεί στην UEFA και η δική σας διαβεβαίωση, ως αρμοδίου Υπουργού και Προέδρου SL1 αντίστοιχα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button