Πολιτική

Το email για στήριξη του Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο – Αϋφαντής: Δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη

Νέα στοιχεία προκύπτουν σχετικά με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη γενικότερα, και στην Ροδόπη ειδικότερα.

Όπως έχει γραφτεί, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη προειδοποιούσε από το Σεπτέμβριο του 2022 για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου υπέρ του Φερχάτ Οζγκιούρ, ο οποίος ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Ροδόπη όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε σχέση με όλους τους υποψηφίους των κομμάτων.

Σύμφωνα με το action24, η Σταυρούλα Μάρκου (υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019), είχε στείλει email στην Κουμουνδούρου, μιλώντας για «λυσσαλέα προώθηση» του Οζγκιούρ.

Δείτε το email

«Δεν θέλω να πιστέψω παρόλο που μας το είχαν πει ανοιχτά και οι ίδιοι σε κάποια συνεδρίαση της γραμματείας μας ότι όλα γίνονται σκοπίμως για να αγανακτήσουμε και να φύγουμε μόνοι μας για να ενισχυθεί η υποψηφιότητα ενός και μόνο υποψηφίου τον οποίο λυσσαλέα προωθεί σύσσωμο το τουρκοπαρακρατικό και παραθρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής μας σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και άλλων υποψηφίων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικο τύπου».

Επίσης η ίδια αναφέρει πως εισέπραξε και ποινή για σχετικό άρθρο που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο.

Τονίζει πως «Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύση. Βοήθεια δεν ήρθε ποτέ αλλά ήρθε μια επιτροπή για να διερευνήσει τα γεγονότα από κόντα και να δει κάποιες αναφορές που είχαν γίνει για το αν παραβιάστηκε το αδιάβλητο των εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή.

Έβγαλε πόρισμα μετά από έξι μήνες με διάφορες ποινές μεταξύ των οποίων μια δίμηνη αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας γιατί σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής είχα εκθέσει την πολιτική του κόμματος και του προέδρου μας στην περιοχή μας με ένα καθαρά πολιτικό κείμενο που είχα δημοσιεύσει στον τοπικό τίτλο με τον προφητικότατο τίτλο – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων “ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αν δεν ξεπεράσουμε τον παλιό εαυτό μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Αϋφαντής: Στην Ροδόπη δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το τουρκικό προξενείο

Καταγγελτικός για την υπόθεση ήταν και ο πρέσβης επί τιμή και πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Αϋφαντής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, ο Γιώργος Αϋφαντής. Υποστηρίζει πως ο ενώ αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια στις εκλογές μια συγκεκριμένη γυναίκα Ρομά στην Ξάνθη, την απέσυρε αμέσως όταν το Τουρκικό προξενείο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και απείλησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα δει ψήφο».

Μίλησε για καταλυτική επιρροή του τουρκικού προξενείου στον ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένη μάλιστα επιρροή σε πρόσωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν τους πω, θα μου κάνουν μήνυση. Τους ξέρουν πάρα πολύ καλά. Η μία βγήκε και βουλευτής στην Πάτρα. Σε ένα βιβλίο που είχε ετοιμάσει στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της πορείας στην Πάντειο, μάς έλεγε ότι ο Ερντογάν είναι ο Τόμας Τζέφερσον της Ανατολής. Έγιναν τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ και το μάζεψε γιατί το είχε στείλει ήδη στο τυπογραφείο. Η επιρροή της τουρκικής πρεσβείας και άλλων πρεσβειών ήταν εμφανής πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ροδόπη στις 21 Μαΐου, που ήταν ο μοναδικός νομός που βγήκε 1ος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αϋφαντής υποστηρίζει πως «Εγώ έγραψα ένα άρθρο και είπα: Με βάση την εμπειρία μου του 2014, σας λέω αυτό που λένε και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κέρδισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδέες του στη Ροδόπη, κέρδισε το προξενείο. Υπάρχει συναλλαγή, υπήρχε και παλαιότερα. Και προσέθεσα την εκτίμησή μου ότι η κυρία Μπακογιάννη και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι εναντίον της συναλλαγής με το προξενείο, αλλά είναι εναντίον της συγκεκριμένης συναλλαγής διότι χορηγείται ο αντίπαλος, και θέλουν τις ψήφους. Από την άλλη μεριά, όμως, να καταλάβουμε το εξής: οι δύο τύποι αυτοί, ο Οζγκιούρ και ο Ζεϊμπέκ είναι τουρκόφρονες 1.000%. Αυτοί δεν μιλάνε τώρα.

Θα μιλήσουν μετά τις εκλογές, όταν θα είναι βουλευτές. Και θα πουν “είμαστε Τούρκοι, και οι ψηφοφόροι μας είναι Τούρκοι, εκπροσωπούμε την καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα”. Τι θα τους κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πολύ πολύ να τους διαγράψει. Σιγά τα ωά. Θα έχει λειτουργήσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ως γέφυρα για να περάσουν το εμπόδιο του 3% και να μπουν δύο άτομα μέσα στο Κοινοβούλιο που θα φωνασκούν επί τέσσερα χρόνια για τουρκική μειονότητα και θα λέει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη, στον όποιο πρωθυπουργό, “εγώ βάζω το θέμα; Το Κοινοβούλιό σας το βάζει, υπάρχουν μέσα βουλευτές που δηλώνουν Τούρκοι και καταπιέζονται και εκπροσωπούν τουρκική μειονότητα”. Αυτό δεν μπορεί να το σκεφτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;».

To άρθρο Το email για στήριξη του Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο – Αϋφαντής: Δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button