Αθλητισμός

ΣτΕ: Αναβολή στη συζήτηση για μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα

Την ίδια ώρα που οι ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Πατρών προβάλλουν με δηλώσεις τους σε πατρινά ΜΜΕ τα οφέλη από την παρουσία των 30.000 φοιτητών στην Πάτρα, η Αιγιάλεια συνεχίζει τον αγώνα της για την δικαίωση και ακύρωση του Π.Δ. για τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας.

Ο εισηγητής του αρμοδίου Τμήματος του ΣτΕ λόγω… «φόρτου εργασίας» ζήτησε την αναβολή της συζήτησης που είχε οριστεί για 13 Οκτωβρίου, ορίζοντας νέα δικάσιμο στις 24 Νοεμβρίου 2022.

«Όταν ανάμεσα στα επιχειρήματα που πρόβαλε η Αιγιάλεια για την παραμονή της σχολής ήταν η στήριξη της τοπικής οικονομίας από τους φοιτητές, θεωρήθηκε αναχρονιστικό και λοιδορήθηκε… Το να κάνουν λόγο οι ίδιοι οι ιθύνοντες του Πανεπιστημίου για τα 300 εκατομμύρια που αφήνουν ετησίως οι φοιτητές στην Πάτρα… είναι προφανώς συμβατό με τα ακαδημαϊκά τους κριτήρια. Το ποιος πρέπει να έχει λόγο στην κατανομή του χρήματος και την ανάπτυξη (ή μη) των κατά τόπους κοινωνιών, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσει προφανώς η αρμόδια υπουργός και οι τοπικοί βουλευτές…» σχολίασε δηκτικά ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας –Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Και προσέθεσε: «Βεβαίως εμείς θα επιμείνουμε στο μεγάλο στόχο να ανατρέψουμε την αδικία σε βάρος της πόλης μας. Ήδη άλλωστε την απάντηση τη δίνει η ίδια η φοιτητική κοινότητα μιας και από την μέχρι τώρα καταγραφή, περί τους 50 φοιτητές συνεχίζουν να διαμένουν στην Αιγιάλεια και να μετακινούνται καθημερινά μέχρι το Ρίο, κάνοντας χρήση της έκπτωσης 50% επί του εισιτηρίου που διασφαλίσαμε μετά από επαφές με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ν.Αχαϊας».

filodimos.gr

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button