Οικονομία

Στα ύψη ο -επίσημος- πληθωρισμός, στο 21,31% – Galaksias Portal News

Χάος επικρατεί στην Τουρκία, καθώς ο –επίσημος – πληθωρισμός ανήλθε το Νοέμβριο στο 21,31% σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία Turkstat. Το Νοέμβριο του 2019 ήταν 10,56%, δηλαδή έχει υπερδιπλασιαστεί. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο πραγματικός πληθωρισμός υπερβαίνει το 40%, συμπιέζοντας δραματικά τα εισοδήματα των πολιτών. 

O οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υποβάθμισε από ‘σταθερές’ σε ‘αρνητικές’ τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Τουρκίας.

Η Τουρκία καταγράφει διψήφιο πληθωρισμό σχεδόν αδιάκοπα από τις αρχές τους 2017, καθιστώντας το κόστος ζωής πολύ δυσβάσταχτο για πολλές οικογένειες.

Πέφτει η λίρα

Την ίδια ώρα, η τουρκική λίρα συνεχίζει την κατακρήμνισή της. Στις 15,67 λίρες ισούται ένα ευρώ, ενώ στις 13,88 λίρες το δολάριο. 

Οι νέοι κλυδωνισμοί έρχονται μετά και την παραίτηση του τούρκου υπουργού Οικονομικών την Πέμπτη και την τοποθέτηση στη θέση του «εκλεκτού» του Ερντογάν, ο οποίος είναι επίσης οπαδός των χαμηλών επιτοκίων, πολιτική που οικονομολόγοι και αγορές κρίνουν αδιέξοδη. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button