Οικονομία

Στα άκρα η κόντρα του Κωστή Χατζηδάκη με τους υπαλλήλους- Συνεχίζεται για 2η ημέρα η απεργία για την ανάκλησή των αδειών των εορτών

Κανονικά διεξάγεται η 2η ημέρα της απεργίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης παρά τις δικαστικές προσφυγές της διοίκησης του ταμείου και του Υπουργού Εργασίας. Η 48ωρη απεργία κηρύχθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ωστόσο συνεχίζεται υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ.

Χθες ο Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μέσω ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ: «η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους» και ενημέρωνε «τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος)».

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών ξέσπασε μετά την προκλητική απόφαση του Υπουργού Εργασίας να ζητήσει την ανάκληση των αδειών των 7.500 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, με πρόσχημα την έκδοση των συντάξεων. Στα όρια του γελοίου, ο Κωστής Χατζηδάκης επιχειρεί να πείσει ότι οι 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης θα εκδοθούν μέσα στις γιορτές, με τους εργαζόμενους να απαντούν ότι αφενός μεν οι άδειες δίνονται λαμβάνοντας υπόψη το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται αφετέρου δε ακόμη δεν έχουν λάβει όλες τις άδειες του 2020.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button