Τεχνολογία

AEGEAN και Emirates επεκτείνουν τη συνεργασία τους για πτήσεις κοινού κωδικού προσθέτοντας το δρομολόγιο Αθήνα ‑ Νέα Υόρκη

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο εποικοδομητικής συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού και παρέχοντας σημαντικά οφέλη σε περισσότερους από 16.800 επιβάτες, η AEGEAN και η Emirates ανακοινώνουν την επέκταση της συμφωνίας τους, με την προσθήκη νέων δρομολογίων και συγκεκριμένα με την προσθήκη του δρομολογίου Αθήνα – Νέα Υόρκη (Νιούαρκ). Οι επιβάτες της Emirates έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσω Αθήνας σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο των δύο αεροπορικών εταιρειών, ενώ στο εξής οι επιβάτες της AEGEAN θα έχουν πρόσβαση στις πτήσεις της Emirates μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (Νιούαρκ).

Η συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Emirates και AEGEAN ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, παρέχοντας στους επιβάτες της Emirates τη δυνατότητα να ταξιδεύουν – μέσω Αθήνας – σε 8 ελληνικούς προορισμούς, με ένα εισιτήριο και ενιαία πολιτική αποσκευών. Από την πλευρά της η AEGEAN, παρέχει στους επιβάτες της τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα του δικτύου της Emirates προς διεθνείς προορισμούς μέσω του Ντουμπάι, διαθέτοντας πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας, και πλέον διαθέτοντας πτήσεις Αθήνα Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AEGEAN υποστηρίζει αυτή τη συνεργασία προσφέροντας 17 εγχώριους προορισμούς και 53 επιπλέον σημεία στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή που επιχειρεί από τον κόμβο της στην Αθήνα, ενώ η Emirates με ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 140 προορισμούς σε έξι ηπείρους σε όλο τον κόσμο από τον κόμβο της στο Ντουμπάι. Το συνδυασμένο δίκτυο θα φτάσει σε 200 προορισμούς στον κόσμο.

Οι επιβάτες μπορούν να προβούν σε κρατήσεις δρομολογίων μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών emirates.com και aegeanair.com, ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο Adnan Kazim, Chief Commercial Officer της Emirates, δήλωσε: «Η επέκταση της ήδη υπάρχουσας επιτυχημένης συνεργασίας, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους επιβάτες της AEGEAN πρόσβαση στις απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νιούαρκ. Μέσω των πτήσεων κοινού κωδικού με την AEGEAN, την οποία θεωρούμε πολύτιμο συνεργάτη, παρέχουμε πρόσβαση σε περισσότερα δρομολόγια και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, προσφέροντας παγκόσμιας κλάσης προϊόντα και υπηρεσίες σε ακόμη περισσότερους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή διατηρούμε 29 συνεργασίες για πτήσεις κοινού κωδικού και 117 συνεργάτες διασύνδεσης σε περισσότερες από 100 χώρες, επεκτείνοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά μας και προσφέροντας στους ταξιδιώτες απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε περισσότερους από 5.250 προορισμούς. Ως η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, διατηρούμε μια σταθερή επιχειρηματική στρατηγική που συμβάλει στην καθιέρωση της ηγετικής μας θέσης και συνεχίζουμε να χτίζουμε και να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας στον ταξιδιωτικό κλάδο και των κλάδο των αερομεταφορών».

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με την Emirates, αδιαμφισβήτητα μια από τις πλέον επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες του κλάδου. Αυτό το σημαντικό για εμάς βήμα φέρνει την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη πιο κοντά για όλους τους επιβάτες της AEGEAN, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει το απρόσκοπτο ταξίδι σε δημοφιλείς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσω του δικτύου μας, για όλους τους επιβάτες που επιλέγουν την Emirates ως πύλη προς την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα εξαιρετική  συνεργασία μεταξύ της AEGEAN και της Emirates αποτελεί εγγύηση για μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες μας και ανοίγει το δρόμο για ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα προς όφελος τόσο των δυο αεροπορικών εταιρειών όσο και της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας συνολικά».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMIRATES

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 27 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάι, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 5.000 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική.

 

Σχετικά με την AEGEAN

Η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2022 και το 2023 θα προσφέρουν συνολικά 18 εκατ. θέσεις. Το πρόγραμμα δρομολογίων για το έτος 2023, καλύπτει ένα δίκτυο 165 προορισμών (30 προορισμούς εσωτερικού και 135 εξωτερικού) σε 46 χώρες από τις 10 συνολικά βάσεις της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ των οποίων τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo. Η AEGEAN είναι μέλος της STAR ALLIANCE της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας και  βραβεύτηκε, για 12η συνεχή χρονιά και 13η φορά τα τελευταία 14 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη από τα Skytrax World Airline Awards.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.aegeanair.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button