Αθλητικά

Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Η πίεση είναι σε εμάς, έχουμε αποδείξει ως ομάδα ότι είμαστε σκληροί

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Euroleague μεταξύ του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (2/5, 19:45) την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και πρέπει να νικήσει, αν θέλει να μείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στο Final Four της Euroleague.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-1 μετά την ήττα στο ΣΕΦ στο τρίτο παιχνίδι και ψάχνουν αντίδραση, προκειμένου να μην ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση με τους Καταλανούς, παραδέχθηκε ότι η πίεση βρίσκεται πλέον στην πλευρά του Ολυμπιακού, ωστόσο τόνισε ότι η ομάδα του έχει αποδείξει πόσο σκληρή είναι.

Ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο τέταρτο παιχνίδι και να στείλει τη σειρά σε πέμπτη αναμέτρηση στη Βαρκελώνη, όπου εκεί η Μπαρτσελόνα θα είναι αυτή που θα βρίσκεται σε πίεση.

«Είναι το πρωί μιας δύσκολης ήττας για εμάς», παραδέχθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. Και συνέχισε: «Έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε εύκολα να έχουμε πάρει. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες μέσα στο ματς, αλλά όλες οι αποφάσεις στο τέλος, των αντιπάλων και οι δικές μας, κατά κάποιο τρόπο ήταν εναντίον μας.

Θέλω να πω πως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερες αμυντικές επιλογές ή να είχαμε βάλει το τελευταίο σουτ ή να είχαμε βάλει μια βολή ή να μην είχαμε κάνει αμυντικό λάθος συνεννόησης να δώσουμε τρίποντο στον Αμπρίνες στους 5 πόντους. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή, πολύ δυνατή, ταλαντούχα και πολύ έμπειρη ομάδα και κάθε λάθος που κάνεις το πληρώνεις. Δεν στο συγχωρά.

Παρότι το επίπεδο του χθεσινού αγώνα ήταν ένα κλασσικό παιχνίδι πλέι οφ στο οποίο κάθε κατοχή μετρούσε, τελικά παράταση το χάσαμε όπως το χάσαμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ανασυγκροτηθούμε. Έχουμε αποδείξει ως ομάδα ότι είμαστε σκληρή. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε αύριο το ματς και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, με στόχο να βάλουμε την πίεση στην πλευρά της Μπαρτσελόνα.

Αυτή τη στιγμή η πίεση είναι σε εμάς, αλλά θεωρούμε πως έχουμε την ομάδα, έχουμε το ταλέντο, έχουμε τη νοοτροπία να «χτυπήσουμε» το ματς αύριο και αν είμαστε και λίγο πιο τυχεροί, γιατί σίγουρα και η τύχη παίζει ρόλο σε αυτά τα πράγματα, να πάμε να κερδίσουμε στην Βαρκελώνη».

Από την πλευρά του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τόνισε: «Ότι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι, έγινε. Τελείωσε. Αύριο είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Έχουμε προετοιμαστεί, είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και θέλουμε όλοι μαζί και μαζί με τον κόσμο μας να κάνουμε το 2-2».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button