lifestyle

Η «ζαριά» που θέλει να φέρει στην Eurovision με το «Ζάρι»

«Είναι τέλειο το ότι άλλοι μισούν και άλλοι λατρεύουν το Ζάρι!», είπε η Μαρίνα Σάττι λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε. Στη σουηδική πόλη στις 9 Μαΐου θα ερμηνεύει live το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision.

Για τα σχέδια και τους στόχους της ελληνικής αποστολής στην Eurovision, εκεί όπου το «Ζάρι» της θα δώσει τη μεγάλη μάχη, μίλησε η Μαρίνα Σάττι στο περιοδικό «Τηλέραμα».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

Τηλέραμα: Πώς προέκυψε το «Ζάρι»;

Μαρίνα Σάττι: Ήταν Νοέμβριος του 2023 όταν ο OGE μού έστειλε ένα κομμάτι και το έλεγε «Ζάρι». Τον ρώτησα γιατί το έβγαλε έτσι και μου απάντησε επειδή δεν ξέρει αν θα κάτσει ή δεν θα κάτσει. Και μετά μου άρεσε αυτός ο τίτλος, οπότε ο στίχος για το «Ζάρι» γράφτηκε πάνω σε αυτή την ιδέα. Δεν θα ήταν σωστό να πάμε με αγγλικό στίχο!

Τηλέραμα: Τι είναι η Eurovision για σένα;

Μαρίνα Σάττι: Έβλεπα τον διαγωνισμό από όταν ήμουν μικρή, όμως δεν ήταν ποτέ όνειρό μου να πάω στη Eurovision! Τα τελευταία χρόνια δεν την είχα δει, είχα δει όμως εκείνη τη φορά που ήταν η Φουρέιρα. Είχαμε μαζευτεί σε ένα σπίτι και πραγματικά εκείνη τη βραδιά είχα πάρα πολύ άγχος, δεν ξέρω τι είχα πάθει.

Μου είχαν προτείνει κι άλλες φορές από την ΕΡΤ να πάω στον διαγωνισμό και είχα μπει σε διαδικασία να το σκεφτώ και να το φανταστώ, αλλά τελικά έλεγα όχι, γιατί δεν ένιωθα ότι ήμουν έτοιμη για όλη αυτή την έκθεση και το θεωρούσα κάπως άσχετο για τη φάση που ήμουν και αυτά που έκανα τότε. Ίσως δεν είχα και την αυτοπεποίθηση να το υποστηρίξω αυτό.
Αλλά φέτος, όταν μου το ξαναπρότειναν, λέω «γιατί όχι;». Έτσι κι αλλιώς, στο πλαίσιο αυτού που κάνουμε, νομίζω είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα φεστιβάλ στο εξωτερικό, με πολλές χώρες, με κοινό από όλο τον κόσμο, και έχεις να παρουσιάσεις κάτι από την Ελλάδα.

Τηλέραμα: Έχεις άγχος;

Μαρίνα Σάττι: Δουλεύαμε το «Ζάρι» από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Και όταν ήρθε η στιγμή να το δημοσιοποιήσουμε για πρώτη φορά στην εκπομπή της ΕΡΤ, τότε ναι, είχα άγχος. Τώρα δεν έχω, γιατί έχουμε και δουλειές να κάνουμε, σίγουρα όμως όσο πλησιάζει η μέρα μπορεί και να έρθει πάλι το άγχος.

Τηλέραμα: Σε τρομάζει ο ανταγωνισμός;

Μαρίνα Σάττι: Δεν νιώθω κάτι άσχημο για κανένα από τα παιδιά που διαγωνίζονται. Μουσική είναι και ο καθένας φέρνει αυτό που θέλει να φέρει. Εγώ θα ήθελα να πάμε εκεί και να τα σπάσουμε και να πούνε όλοι «πω, ρε φίλε, τι έκανε η Ελλάδα!». Τώρα μακάρι αν αυτό καταφέρει να πάει καλά και στα αποτελέσματα. Το θέλω, και κυρίως για τον κόσμο, που βλέπω ότι το θέλει, το περιμένει.

Τηλέραμα: Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Μεζνούν, τον χορογράφο της Μαντόνα και της Ροζαλίας;

Μαρίνα Σάττι: Ο Μεζνούν από την Κομοτηνή είναι ένας τέλειος, συγκλονιστικός χορογράφος, που «μιλάει» γι’ αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή! Υπάρχουν πολλοί χορογράφοι που συνεργάζονται με μεγάλα ονόματα στο εξωτερικό, αλλά εγώ ήθελα να δουλέψω με τον συγκεκριμένο, γιατί ήξερα ότι θα το πιάσει και επειδή τον θεωρώ πολύ τολμηρό, πολύ άμεσο.

Τηλέραμα: Τι ζαριά θα ήθελες να φέρεις τη βραδιά του ημιτελικού;

Μαρίνα Σάττι: Ε, τι να ήθελα να φέρω! Επειδή όντως δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το αποτέλεσμα, θα είναι τέλειο αν αυτός ο αντίκτυπος που είχε το τραγούδι ως τώρα συνεχιστεί και με τη σκηνική παρουσίαση.

Τηλέραμα: Πώς βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου, καθώς οι μισοί λατρεύουν το τραγούδι σου και οι άλλοι το μισούν;

Μαρίνα Σάττι: Αυτό είναι τέλειο! Έτσι κι αλλιώς, τίποτα δεν μπορεί να αρέσει σε όλους, πόσο μάλλον αυτό το κομμάτι, που είναι και κάπως πιο ιδιαίτερο! Είναι πολύ καλύτερο από το να περνούσε και να μην ακουμπούσε…

Και η μαμά μου, ας πούμε, όταν βγήκε στην ΕΡΤ το τραγούδι, γιατί δεν το είχε ακούσει νωρίτερα, μου είπε: «Ξαφνιάστηκα λίγο». Βέβαια την άλλη μέρα μού έλεγε «κορίτσι μου, τι ξεχωριστή που είσαι» και κάτι τέτοια. Σίγουρα χαίρομαι που είχε έναν αντίκτυπο το τραγούδι και δεν πέρασε απαρατήρητο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button