Πολιτική

Σκαφιδαράς: Άγνωστοι έκοψαν 40 ελιές του δήμου Ηρακλείου για…καυσοξυλα! – ΗράκλειοΑπό τα 300 ελαιόδεντρα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο λιοχώραφο στο Σκαφιδαρά, βρέθηκαν κομμένα, είτε τελείως είτε μερικώς, τα 40 ενώ τα κομμένα ξύλα είχαν φυσικά γίνει ”καπνός” από το σημείο

Μετά από τα λιοχώραφα ανυποψίαστων πολιτών που έχουν δεχθεί ”ληστρικές” επιθέσεις κοπής των δέντρων για καυσόξυλα, ”θύμα” ανάλογης επίθεσης έπεσε και ο δήμος Ηρακλείου!

Σε μια χρονική στιγμή που έχει ακόμα έντονη ζέστη και τα χειμωνιάτικα κρύα μοιάζουν …μακρινά, άγνωστοι έκαναν επιδρομή στις εκτάσεις που έχει ο δήμος Ηρακλείου στην περιοχή του Σκαφιδαρά, στο Μαλεβίζι και συγκεκριμένα στη θέση Λαχαραγιάς όπου και ισοπέδωσαν πολλά ελαιόδεντρα!

Οι άγνωστοι δράστες έκοψαν είτε ολοκληρωτικά, είτε τμηματικά περί τις 40 ελιές , με την προοπτική προφανώς να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα πουλήσουν για καυσόξυλα, καυσόξυλα που όπως όλοι καταλαβαίνουν θα είναι περιζήτητα το φετινό χειμώνα, ένεκα της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους και των δυσθεώρητων τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση κτλ…

Η ”επίθεση” στις ελιές του δήμου Ηρακλείου έγινε αντιληπτή επισήμως χθες το πρωί, όταν και στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν αποκαρδιωτική.

Από τα 300 ελαιόδεντρα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο λιοχώραφο στο Σκαφιδαρά, βρέθηκαν κομμένα, είτε τελείως είτε μερικώς, τα 40 ενώ τα κομμένα ξύλα είχαν φυσικά γίνει ”καπνός” από το σημείο.

Επιδρομή … με δόσεις!

Μάλιστα η ”επιδρομή” φαίνεται ότι συντελέστηκε σε διαφορετικούς χρόνους.

Κάποια δέντρα ήταν εμφανώς κομμένα, πολύ πρόσφατα, μέχρι και τις τελευταίες 48 ώρες δηλαδή, ενώ με βάση τα σημάδια και τις ενδείξεις, κάποια άλλα ελαιόδεντρα είχαν κοπεί παλαιότερα.

Η δημοτική αστυνομία έκανε επιτόπου την αυτοψία και τη σχετική της έκθεση για το συμβάν, ενώ ενημερώθηκε αμέσως και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης ώστε να πράξει τα δέοντα.

Ο κ. Βασιλάκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, μετέβη σήμερα το πρωί στην αρμόδια αστυνομική αρχή, εν προκειμένω στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου που εδρεύει στο Γάζι και εκεί υπέβαλλε, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μήνυση κατά αγνώστων.

Αν και είναι άγνωστο το ποιοι κρύβονται πίσω από το συμβάν, το επικρατέστερο σενάριο που υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων στο δήμο Ηρακλείου και που μοιάζει αν μη τι άλλο εξώφθαλμο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως οι όποιοι δράστες έκοψαν τις ελιές, για να τις κάνουν καυσόξυλα, αποκομίζοντας όφελος από ξένη και δή από δημοτική περιουσία.

Προφανώς και πρέπει να είχαν και κάποια γνώση της περιοχής και του χώρου, στον οποίο υπάρχει μεν περίφραξη αλλά πρόχειρη, με ζημιές σε πολλά σημεία, κάτι που τους διευκόλυνε στο θρασύτατο έργο τους…


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button