Ομορφιά

Χωρίς βραχιολάκι η Έυα Καϊλή

Χωρίς βραχιολάκι, αλλά με περιορισμούς και υπό δικαστική επιτήρηση θα κυκλοφορεί στο εξής η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Qatargate.

Ο Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς που είναι αρμόδιος για το σκάνδαλο του Qatargate, ήρε την Πέμπτη 25 Μαΐου, την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες και αποφυλακίστηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση. Το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας και είναι πλέον ελεύθερη, υπό δικαστική επιτήρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας Eric Van Duyse.

Οι δικηγόροι της είχαν προαναγγείλει ότι θα υποβάλλουν σχετικό αίτημα, προκειμένου η ίδια να μπορέσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής. Ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει ότι στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο.

H Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από μια σειρά εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Qatargate που συντάραξε το ευρωκοινοβούλιο που αποφυλακίστηκε πριν από ένα μήνα, με βραχιολάκι. Η Εύα Καϊλή όπως και ένας ακόμη εμπλεκόμενος είναι οι δύο μόνοι εμπλεκόμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν από την εισαγγελία του Βελγίου οι οποίοι, όμως, στην πορεία δεν ομολόγησαν ενοχή και δεν συνεργάστηκαν με τις δικαστικές αρχές. Για αυτό θεωρήθηκε από τους δικηγόρους της ότι ήταν και οι δύο τελευταίαι για τους οποίους ελήφθη απόφαση να αποφυλακιστούν.

Εδώ και ένα μήνα η Εύα Καϊλή βρισκόταν εκτός φυλακής στο διάμερισμά της στις Βρυξέλλες με ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρέα με την κόρη της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button