Οικονομία

Σε υψηλό τριών μηνών οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων – Galaksias.gr

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν σήμερα σε υψηλό τριών μηνών και ένας δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών της αγοράς σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015, καθώς οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ακολουθούν ανοδική τροχιά μετά την πρόβλεψη των αξιωματούχων της Fed την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια το 2022 και ότι μπορεί να αρχίσει τη μείωση των αγορών ομολόγων από τον Νοέμβριο.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και η Τράπεζα της Αγγλίας, ενισχύοντας τις ενδείξεις για μία πιο αυστηρή νομισματική πολιτική.

Η εκτίναξη των τιμών ενέργειας και οι στενότητες στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν αυξήσει τον πληθωρισμό σε όλον τον κόσμο, ασκώντας πιέσεις στους επενδυτές ομολόγων και τους κεντρικούς τραπεζίτες, οι οποίοι θεωρούν έως τώρα προσωρινές τις αυξήσεις των τιμών.

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και αρκετοί άλλοι δείκτες αναφοράς σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της COVID-19.

[xyz-ips snippet=”engageya”]

Αν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να διατηρήσει χαλαρότερη την πολιτική της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες λόγω των οικονομικών προοπτικών της Ευρωζώνης, οι κινήσεις των τελευταίων ωθούν σε άνοδο και τις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, οι οποίες έχουν υψηλό βαθμό συσχέτισης με αυτές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Article inline ad #3

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα 4 μονάδες βάσης στο -0,181% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου και το μεσημέρι διαμορφώνονταν στο -0,20%. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε 5 μ.β. στο 0,853%, η υψηλότερη από τα τέλη Ιουνίου, ενώ σε αντίστοιχα υψηλά αυξήθηκαν και οι αποδόσεις γαλλικών και ολλανδικών 10ετών ομολόγων.

Article inline ad #4

Ωστόσο, αν και οι ονομαστικές αποδόσεις αυξήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, οι πραγματικές αποδόσεις, που αφαιρούν τον αναμενόμενο πληθωρισμό, μειώθηκαν.Η απόκλιση των ονομαστικών από τις πραγματικές αποδόσεις ομολόγων χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των πληθωριστικών προσδοκιών. Ενας βασικός δείκτης που παρακολουθεί η ΕΚΤ αυξήθηκε στο 1,8332% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2015.

Article inline ad #5

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών μηνών οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button