ΑθλητισμόςΆμεση Ενημέρωση

«Σε εφαρμογή το πρόγραμμα αντιμετώπισης κακοποίησης παιδιών και εφήβων»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, 13:51

Ως συντονίστρια του προγράμματος αντιμετώπισης κακοποίησης παιδιών και εφήβων, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) υποδέχτηκε εκπροσώπους από τις ομοσπονδίες μπάσκετ της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών / κοινωνικών οργανισμών AKMI-International και C.S.I. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/1) η ΕΟΚ η συνάντηση αυτή σήμανε την επίσημη έναρξη του προγράμματος Cancel G.B.V. in Basket (Cancel Gender Based Violence in Basket).

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:

«Με την παρουσία εκπροσώπων από τις ομοσπονδίες μπάσκετ της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, εκτός από της ΕΟΚ που είναι και coordinator, αλλά και των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών / κοινωνικών οργανισμών AKMI-International και C.S.I., έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας η συνάντηση που σήμανε την επίσημη έναρξη του προγράμματος Cancel G.B.V. in Basket (Cancel Gender Based Violence in Basket).

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, εναρμονισμένο με το αντίστοιχο Εθνικό πρόγραμμα, που έχει στόχο την πρώιμη αναγνώριση και αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης και βίας παιδιών και εφήβων αθλητριών και αθλητών.

Η πρωτοβουλία ήταν της Ελληνικής ομοσπονδίας που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους και σχεδίασε αυτή τη σημαντική δράση με συναίσθηση της ευθύνης συμμετοχής της στη διαχείριση προβλημάτων που αφορούν παιδιά και εφήβους και απασχολούν την Ελληνική κοινωνία».

 

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button