Περιβάλλον

Αύριο στην Ελευσίνα η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη

Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοι στην Ελευσίνα. Η εξόδιος ακολουθία του φιλάθλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε βάναυσα το βράδυ της Δευτέρας 7/8 έξω από το γήπεδο «ΟΠΑΠ Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πραγματοποιηθεί στον Ναό Αγ. Κωνσταντίνου στις 17:00.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται  η ανακριτική διαδικασία για τους 105 συλληφθέντες των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στοίχησαν τη ζωή στον 29χρονο. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση και επτά πλημμελήματα. Οι απολογίες τους, κατά ομάδες, θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 12:00 και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου.

Οι αρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων του 29χρονου Μιχάλη, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικο-ακουστικού υλικού. Ήδη, έχουν συλλέξει από το σημείο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, μεταξύ των οποίων κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα. Μέσω αυτών η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο του Μιχάλη, εξετάζοντας το γενετικό υλικό.

Λάθη, παραλείψεις και ερωτήματα

Εν τω μεταξύ, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν από τις ελληνικές Αρχές. Αποκαλυπτικά έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η Αστυνομία γνώριζε από πριν για την είσοδό τους στην Ελλάδα, ενώ στην έκθεση του Τμήματος Αθλητικής Βίας γινόταν ειδική αναφορά στο αδίστακτο προφίλ τους. Τα έγγραφα ενημέρωναν, ακόμη, για τον τρόπο δράσης τους, τους πιθανούς στόχους στην Ελλάδα, καθώς και για τα σημεία όπου θα διέμεναν στην Αθήνα.

Η έκθεση είχε συνταχθεί 24 ώρες πριν από τα επεισόδια. Από την πρώτη κιόλας στιγμή καθίσταται ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν άκρως επικίνδυνο αγώνα στον οποίο όλα ήταν πιθανά.

Οι προειδοποιήσεις ήταν σαφείς και στοχευμένες καθώς όπως αποδείχθηκε οι χούλιγκαν αφού έφτασαν στην Αθήνα, σε ομάδες για να μην εντοπιστούν, χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, στους σταθμούς Ειρήνη και Πευκάκια για να φτάσουν συντεταγμένα στο γήπεδο της Φιλάδελφειας.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και απαιτούν απαντήσεις. Γιατί ενώ οι αστυνομικοί γνώριζαν για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς οι οποίοι διέσχισαν 6 νομούς της χώρας ανενόχλητοι δεν έστειλαν τουλάχιστον έξω από την ΟΠΑΠ Αρένα δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο έστω την τελευταία στιγμή.

Το Τμήμα Αθλητικής Βίας είχε πληροφορίες και από τις κροατικές αρχές ότι αναμένονται περίπου 100 οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι θα μετακινούνταν με βαν και οχήματα μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας (σε μια προσπάθεια να μην τραβήξουν την προσοχή των αρχών).

Όπως αναφέρεται από το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας, 150 – 200 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό είχαν πρόθεση να προσέλθουν στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι την αδελφοποίησή τους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με σκοπό να αποπειραθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό.

Οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν, βάσει δικών τους πληροφοριών, ότι «ικανός αριθμός» οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό σχεδίαζε να μεταβεί στην Αθήνα.

Κάποιοι από αυτούς θα κετέλυαν σε RBnBs και άλλοι θα φιλοξενούνταν στις σπίτια οπαδών του Παναθηναϊκού και στα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button