Οικονομία

MED: Μνημόνιο για την απορρόφηση της Axel Accessories

Στη σύναψη μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας (ΜΟU) ανακοίνωσε σήμερα (24.4.2024) ότι προχώρησε η «MED A.B.E.E» με την εταιρεία «AXEL ACCESSORIES A.E.».

Σύμφωνα με το ως άνω μη δεσμευτικό μνημόνιο οι συμβαλλόμενες εταιρίες πρόκειται να προβούν σε πράξη συγχώνευσης δια απορροφήσεως με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία η «AXEL ACCESSORIES A.E.», ύστερα από λύση της και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβιβάσει στην «MED A.B.E.E» το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της, με τη διάθεση στους μετόχους της «AXEL ACCESSORIES A.E.» εταιρικών συμμετοχών της «MED A.B.E.E».

Οι μέτοχοι της «AXEL ACCESSORIES A.E.» θα καταστούν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρείας «MED A.B.E.E» σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%.

Οι ως άνω νέες μετοχές θα είναι δεσμευμένες στο σύνολό τους για διάστημα ενός έτους από τη κτήση τους και κατά 50% για το δεύτερο έτος. Μετά την πάροδο των δύο ετών οι ως άνω μετοχές θα είναι στο σύνολο τους ελεύθερα μεταβιβάσιμες.

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της «AXEL ACCESSORIES A.E.» Κωνσταντίνος Λαγουμάκης θα προταθεί να τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της «MED A.B.E.E» ως μη εκτελεστικό μέλος.

Η υλοποίηση της συγχώνευσης θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2024, μετά την ολοκλήρωση του Due Diligence και υπό την προϋπόθεση αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού των δανειακών υποχρεώσεων της «AXEL ACCESSORIES A.E.».

To άρθρο MED: Μνημόνιο για την απορρόφηση της Axel Accessories δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button