Ομορφιά

Ράνια Τζίμα: Η ζωή με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το πρόβλημα υγείας και το στυλ της anchorwoman του Mega

Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Η Ράνια Τζίμα είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι καταξιωμένη δημοσιογράφος με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό της και τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναμικό του Mega όπου και παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων καθημερινά.

Η αμεσότητά της, το ταλέντο και η προσωπικότητά της, είναι μόλις κάποια από τα στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να διακριθεί από πολύ νεαρή ηλικία. Μάλιστα η εμφάνισή της στο debate των πολιτικών αρχηγών εντυπωσίασε τους χρήστες του διαδικτύου και για πολλές ημέρες το όνομά της, ήταν trend στα social media.

Η Ράνια όπως έχει πει η ίδια όταν ήταν μικρή άφηνε τα άλλα παιδιά να παίζουν και πήγαινε εκεί που συζητούσαν οι μεγάλοι.

«Η μητέρα μου ενώ ήταν μια απίστευτα όμορφη γυναίκα, chic και elegant από τη φύση της, δε με μεγάλωσε λέγοντάς μου ότι έπρεπε υποχρεωτικά να είμαι κοκέτα και όμορφη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην εφηβεία μου, γύρω στα 15, προσπαθούσα να καταλάβω αν αρέσω στα αγόρια, αν είμαι καλή. Μια μέρα θα έβγαινα με τις φίλες μου, έβαζα και έβγαζα φούστες και παντελόνια, κοιταζόμουν. Η μητέρα μου με παρακολουθούσε, δε με φρέναρε. Είχε περάσει μια ώρα και κάποια στιγμή μού είπε: “Άκου, όμορφη είσαι, αλλά δεν είσαι τόσο όμορφη ώστε να ζήσεις απ’ αυτό”. Πόσο λεπτή ισορροπία κράτησε αυτή η γυναίκα και μάνα απέναντι στην κόρη της. Δεν της ανέστειλε τον ναρκισσισμό, δεν την ακύρωσε, της είπε “είσαι όμορφη”. Αλλά και πώς παράλληλα το προσγείωσε όλο αυτό στην εκδοχή που πρέπει να έχει», έχει αποκαλύψει μιλώντας για τη μητέρα της.

Η γνωριμία κι ο γάμος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Η Ράνια Τζίμα είναι παντρεμένη με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγο Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το 2016 και λίγους μήνες μετά τον γάμο τους γεννήθηκε η κόρη τους, Ελένη.

Ο γάμος τους ήταν πολιτικός και έγινε στις 14 Μαΐου του 2016 στο δημαρχείο της Αθήνας με τον Δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη να τελεί την τελετή παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων ενώ αμέσως μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση για τριάντα άτομα στο Πάρκο Ελευθερίας. Η νύφη Ράνια είχε επιλέξει ένα Kathy Heyndels νυφικό και έλαμπε από ευτυχία.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε μιλήσει για την γνωριμία της με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον ωραιότερο άντρα της Αθήνας.

«Γνωριστήκαμε σε μια εκπομπή του Mega. Δεν ήθελα να έρθει καλεσμένος στην εκπομπή, δεν έβρισκα τι θα συζητήσω μαζί του. Ήμουν απαίσια, φρικτή όταν ήρθε. Κάποια στιγμή μετά από 3-4 μήνες που ανταλλάσσαμε κάποια μηνύματα, βγήκαμε για ένα ποτό. Κράτησε 6 ώρες. Και καταλάβαμε πως μάλλον είχαμε πολλά να πούμε. Έτσι εξελίχθηκε και μετά έγιναν γρήγορα τα πράγματα. Δηλαδή στον ενάμιση χρόνο έμεινα έγκυος. Όταν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήμασταν μαζί. Δεν ήταν ωραία. Μπορεί να ήταν και τρία 24ωρα που δεν είχα επικοινωνία μαζί του. Δεν προλάβαινε να πάρει ούτε τηλέφωνο.» έχει αποκαλύψει για τη γνωριμία τους η Ράνια Τζίμα.

«Μπορώ να μιλάω ώρες για τον Γαβριήλ. Ο Γαβριήλ καταρχήν είναι πολύ όμορφος. Είναι ο πιο ωραίος άντρας στην Αθήνα! Τίποτα δεν κάνει σπίτι. Όταν όμως πρέπει να πάρεις μια απόφαση που είναι δύσκολη, με στηρίζει και μου λέει κάντο! Εγώ θα είμαι εκεί. Ο Γαβριήλ με κάνει να φοβάμαι λιγότερο».

«Τον ρόλο του αυστηρού τον έχει αναλάβει ο Γαβριήλ, εγώ δεν μπορώ να είμαι αυστηρή με την Ελένη και η κόρη μου είναι προσκολλημένη στη μαμά της» έχει πει σε άλλη συνέντευξή της.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια αναρτά φωτογραφίες από την καθημερινότητά της.

Σε παλιότερη συνέντευξή της, η anchorwoman του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, είχε μιλήσει στην Ελένη Μενεγάκη για το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα παιδιού.

«Είναι -προς το παρόν- μοναχοπαίδι. Δεν ξέρω αν θα μείνει για πάντα μοναχοπαίδι. Καλό θα ήταν να μην μείνει. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι αν έχω τώρα την ενέργεια να το κάνω, αλλά νομίζω κάποια στιγμή η ανάγκη μου για δεύτερο παιδί θα τα υπερβεί όλα!».

Το πρόβλημα υγείας της Ράνιας Τζίμα

H Ράνια Τζίμα έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της στην εκπομπή Δανάη Μπάρκα «Πάμε Δανάη», το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με την ακοή της.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια δήλωσε πως: «Κάποια στιγμή λόγω άγχους έχασα την ακοή μου από το ένα αυτί μου εντελώς. Όταν έπαθε το μεγάλο οικονομικό κρασάρισμα η Κύπρος, εγώ έκανα τότε υπουργείο ανάπτυξης. Ήμουν μόνη μου τότε και ξύπνησα ένα πρωί και διαπίστωσα ότι δεν ακούω από το ένα αυτί. Νόμιζα έχει μπει νερό. Πόνο δεν είχα κανένα, συνέχισα να δουλεύω, περνούσαν οι μέρες κι εγώ κουφή εντελώς. Ο πόνος σε κινητοποιεί θα σε στείλει στο γιατρό, αυτό ήταν ένα βουβό πράγμα. Επισκέφθηκα γιατρό μετά από 15 ημέρες. Κάνουμε το ακουόγραμμα και μου λέει “εσείς δεν ακούτε καθόλου”. Μου είπε πως η βλάβη ήταν μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Έκανα αγωγή, κάτι λίγο κερδίσαμε. Ένα 20% περίπου και η ζωή συνεχίζεται. Το ακουστικό νεύρο καταστράφηκε. Ήταν νευρολογικής φύσης το πρόβλημα και θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει στο μάτι».

Η συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη

«Όταν πάω σε ψυχαγωγικές εκπομπές, αγχώνομαι πάρα πολύ. Το σκέφτομαι δύο μέρες νωρίτερα. Είναι άλλο το «επιλέγουμε να κάνουμε τη δουλειά» και άλλο όταν φεύγουμε από τη δουλειά. Στο δελτίο δεν μπορείς να χαμογελάσεις, είναι η θεματολογία τέτοια που δεν σου προκύπτει συναισθηματικά», είχε πει η δημοσιογράφος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη όπου είχε βρεθεί καλεσμένη τον Φεβρουάριο. «Εάν μπεις σε αυτό πρέπει να το ακολουθήσεις. Είμαι λίγο βαρετή σαν άνθρωπος. Το πολιτικό κομμάτι με ενδιαφέρει, οπότε και οι φίλοι μου έχουν αυτά τα ενδιαφέροντα και τα συζητάμε. Δεν έχω τεράστια βεντάλια. Βλέπω μόνο ενημέρωση και λίγες ταινίες» είχε προσθέσει.

Η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε και στον σύζυγό της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη και το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην πολιτική. «Δεν ξέρω πως θα είναι αν ασχοληθεί ο σύζυγός μου και πάλι με την πολιτική. Ο Γαβριήλ δεν το σκέφτεται προς το παρόν. Μπορεί όταν επανέλθει να μην είμαι εγώ σε αυτή τη θέση. Μπορεί να μην είμαι στα δελτία ειδήσεων. Θέλω να συνεχίσω όμως, να υπηρετώ την ενημέρωση. Μπορώ να με φανταστώ σε πάρα πολλές θέσεις. Μαθαίνω πολλά πράγματα για εμένα μέσα από αυτήν τη δουλειά. Δεν το έχω παντρευτεί το επάγγελμά μου».

Οι συχνές αλλαγές στο look της

Η Ράνια Τζίμα είναι μία γυναίκα με κομψό στυλ και εντυπωσιακό πρόσωπο. Της αρέσουν οι αλλαγές στην εμφάνισή της και την έχουμε δει με διάφορα χρώματα και κουρέματα.

Η ίδια όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που αλλάζει συχνά τα μαλλιά της απάντησε: «Δεν έχω καλή σχέση με τον καθρέφτη μου. Ακόμη και όταν βλέπω τα βίντεο, δεν μου αρέσω καθόλου. Πάντα κάτι μου φταίει και με ενοχλεί. Αλλάζω συχνά τα μαλλιά μου, γιατί βαριέμαι εύκολα. Ακόμη και όταν βγαίνω έξω, βαριέμαι όταν καθόμαστε πολύ στο ίδιο μαγαζί».

Το στυλ της εντός κι εκτός της δουλειάς

Η δημοσιογράφος αγαπάει τα κοστούμια και τις ψηλοτάκουνες γόβες. Στο δελτίο ειδήσεων επιλέγει κυρίως κομψά κοστούμια σε διάφορα χρώματα και στυλ.

Εκτός γραφείου, η Ράνια μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα καθώς διαθέτει ένα καλλίγραμμο κορμί. Της αρέσει τόσο το casual ντύσιμο όσο και το πιο επίσημο.

Η Ράνια Τζίμα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1981 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην ΕΡΤ3 πριν μεταπηδήσει στον ΣΚΑΪ, όπου εργάστηκε ως ελεύθερη ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη. Το 2008 ήταν συμπαρουσιάστρια της ταξιδιωτικής εκπομπής «Γυρίσματα» και αργότερα εντάχθηκε στο ενημερωτικό τμήμα, καλύπτοντας το Υπουργείο Εργασίας. Το 2011 εντάχθηκε στο Mega Channel, αρχικά με ρεπορτάζ για το υπουργείο Ανάπτυξης και τελικά ανέλαβε τον ρόλο της πολιτικής συντάκτριας, καλύπτοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά το κλείσιμο του MEGA Channel, η Ράνια μετακόμισε στον Alpha TV και ήταν συμπαρουσιάστρια της ειδησεογραφικής εκπομπής «Alpha Reportage» από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2019.

Με την επαναλειτουργία του Mega, ανέλαβε το τιμόνι του μεσημεριανού και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, εντυπωσιάζοντας τους τηλεθεατές με τις αιχμηρές ερωτήσεις της. Η  αντικειμενικότητά της, εμφανής μέσα από τις αντιπαραθέσεις της με πολιτικούς από διάφορα κόμματα, είχε απήχηση στο κοινό.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button