Πολιτική

Σήμερα το απόγευμα η επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Το ανακοίνωσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μετά από την εντυπωσιακή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε σήμερα στις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του αναθέσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Προτού δεχτεί τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος της ανακοίνωσε τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματιστεί κυβέρνηση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μάλιστα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το απόγευμα θα της επιστρέψει τη διερευνητική εντολή. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στην κ. Σακελλαροπούλου την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκλογές αυξήθηκε σε σχέση με τις εκείνες του 2019, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συμμετείχαν ομογενείς μας, αλλά και για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εκλογών εκδόθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ.

Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο: 

Περισσότερα σε λίγο… 

 

To άρθρο Σήμερα το απόγευμα η επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Το ανακοίνωσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button