Οικονομία

Σήμερα καταβάλλεται το μέρισμα- κοροϊδία στους χαμηλοσυνταξιούχους

Σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 634.027 χαμηλοσυνταξιούχων που δικαιούνται να λάβουν το έκτακτο μέρισμα που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, τα 250 ευρώ δικαιούνται λιγότεροι από τους 800.000 που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 Νοεμβρίου από το βήμα της Βουλής, καθώς τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια άφησαν εκτός ενίσχυσης σχεδόν 200 χιλιάδες που θεωρούνται από την κυβέρνηση ως προνομιούχοι. Τρίβει τα χέρια του ο Χρήστος Σταικούρας, καθώς το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 164 εκατομμύρια και όχι 205 εκατομμύρια ευρώ, που είχε αρχικά υπολογίσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250€, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, φορολογικού έτους 2020. Εάν σε ένα νοικοκυριό είναι και οι δύο συνταξιούχοι και δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η προσαύξηση για τα εξαρτώμενα μέλη μοιράζεται ισόποσα.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Τα κριτήρια:

Ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 έως 7.200 ευρώ

Ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά (άθροισμα φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου/μέρους συμφώνου συμβίωσης) έως 14.400 ευρώ.

Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού (πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2021) έως 200.000 ευρώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button