Οικονομία

Αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον Daniel: Μέσα Ιουλίου η καταβολή

Μέσα στα τέλη του Ιουλίου θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, οι οποίοι επλήγησαν από τη θεομηνία Daniel τον Σεπτέμβρη του 2023, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέθηκε προς συζήτηση και το θέμα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων, με τον κ. Κελέτση να επισημαίνει ότι τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πληγέντων κτηνοτρόφων εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ.

Στάθηκαν στα ζητήματα που υπάρχουν αναφορικά με το Μέτρο 5.2, το οποίο αφορά την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου αλλά και την εξ ολοκλήρου δωρεάν ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού, με τον αρμόδιο υφυπουργό να ζητά από την Ομοσπονδία να καταθέσει τις προτάσεις της.

Τέλος, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στο θέμα των ελέγχων τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια κατά την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα και τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κτηνιάτρων.

Οι κτηνοτρόφοι σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι η άμεση λύση των προβλημάτων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου.

Από την πλευρά του ο κ. Κελέτσης, τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button