Τεχνολογία

Σάμος: Χωρίς μοριοδότηση οι εργαζόμενοι στο “βοήθεια στο σπίτι” κινδυνεύουν να απολυθούν

Στον αέρα βρίσκονται οι 17 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων Σάμου και Φούρνων, αφού το ΣτΕ κρίνει άκυρη τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων του προγράμματος.

Στην Σάμο το σύνολο των εργαζομένων έχει προϋπηρεσία 15 ως 20 χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες σε ηλικιωμένους υπό συνθήκες εργασιακής ομηρίας, αφού ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (8 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, 6 στο Δήμο Δυτικής και 3 στο Δήμο Φούρνων) έχουν ταλαιπωρηθεί με απλήρωτους μήνες εργασίας, ενώ σε κάποιους οφείλονται ακόμη χρήματα από την πρώην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πυθαγορείου, τα οποία με δικαστική απόφαση θα πρέπει να καταβληθούν από τον νυν Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” της Σάμου ζητούν παρέμβαση των δήμων και της ΚΕΔΕ για τη διασφάλιση της εργασίας τους.

Από την πλευρά τους οι δημοτικές αρχές Σάμου έχουν ζητήσει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέψει την μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button